STRAVIČNO NEVREME POHARALO ZADAR: Rekordna količina kiše, za jedan dan palo kao za CEO MESEC, poplave uništile novu raskrsnicu

Autor:

Svet

21.11.2023

11:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Zadru je jutros došlo do iznenadnog nevremena koje je uzrokovalo pravu poplavu u gradu. Prema rečima meteorologa Ane Vidović, u sat vremena je palo preko 50 litara kiše po metru kvadratnom, što je nešto što se ne viđa ni u toku jednog meseca. Obilne padavine su izazvale vanredna merenja, a preciznije podatke o količini padavina moći će se dobiti tek posle podneva.

STRAVIČNO NEVREME POHARALO ZADAR: Rekordna količina kiše, za jedan dan palo kao za CEO MESEC, poplave uništile novu raskrsnicu

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Nevreme je izazvalo probleme u saobraćaju, a brojne ulice su poplavljene. Najveće štete su zabeležene u sportskom centru Višnjik, gde je vodena bujica prodrla u zatvoreno bazensko plivalište. Zbog toga je ovaj objekat zatvoren do daljeg, a osoblje bazena radi na saniranju štete.

Na društvenim mrežama se pojavio snimak gradskog većnika Mate Lukića koji je i sam bio pogođen ovim nevremenom. Lukić je objavio snimak na kojem se vidi kako se njegov automobil nalazi u dubokoj vodi, nakon što ga je iznenada zahvatila vodena bujica na raskrsnici Puta Biliga i Hrvatskog sabora. Ogorčen ovim događajem, Lukić je upitao da li su šahtovi u gradu bili očišćeni i ironično pohvalio izvođače radova na renoviranju raskrsnice.

Nevreme je izazvalo veliku pažnju i na društvenim mrežama, gde su se pojavili brojni snimci koji prikazuju ulice koje izgledaju kao kanali u Veneciji. Prema svedočenjima građana, neka područja u Hrvatskoj su čak registrovala i podrhtavanje tla tokom jake grmljavine.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Tagovi

Komentari (0)

Loading