ZBOG PRETNJE UČENIKA DA ĆE UBITI 30 ĐAKA, RODITELJI ODLUČILI DA NE ŠALJU DECU U ŠKOLU: Službe odmah odreagovale, nastava u OŠ "9.maj" od sutra se odvija normalno

Autor:

Svet

19.11.2023

14:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj slučaj je bio prioritet u radu nadležnih institucija, navedeno je iz Ministarstva.

ZBOG PRETNJE UČENIKA DA ĆE UBITI 30 ĐAKA, RODITELJI ODLUČILI DA NE ŠALJU DECU U ŠKOLU: Službe odmah odreagovale, nastava u OŠ "9.maj" od sutra se odvija normalno

Foto: RINA

Nakon što je grupa roditelja odlučila da ne šalje svoju decu na nastavu jer su, kako tvrde, saznali da jedan trinaestogodišnji učenik preti da će ubiti 30 učenika, nastava u OŠ "9. maj" od sutra će se odvijati normalno. Tu informaciju potvrdilo je i Ministarstvo prosvete Crne Gore.

- Ovaj slučaj je bio prioritet u radu nadležnih institucija, stoga želimo da obavestimo učenike i roditelje, ali i javnost, da će sprovedene mere omogućiti da se nastavni proces u ovoj školi odvija bez smetnji i u punom kapacitetu - naveli su iz Ministarstva.

Obavljen je sastanak sa direktorkom škole, kao i sa razrednim starešinom, a u rešavanje situacije pored resornog odmah je uključeno i Ministarstvo unutrašnjih poslova, ali i Centar bezbednosti Bijelo Polje, nadležno tužilaštvo, Ministarstvo rada i socijalnog staranja, Centar za socijalni rad Bijelo Polje, Ministarstvo zdravlja i nadležne zdravstvene ustanove, kao i Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore.

- S obzirom na to da je reč o maloletnim licima, još jednom apelujemo na medije i celokupnu javnost da se sa posebnim senzibilitetom odnose prema ovom slučaju i da vodimo računa o zaštiti prava deteta u skladu sa nacionalnim propisima, ali i UN Konvencijom o pravima deteta. Imajući u vidu da su akteri maloletna lica, detaljnije informacije nismo u mogućnosti da saopštavamo - zaključuje se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading