ŠOKANTNI DETALJI ISTRAGE, ZBOG OVOGA JE HRVATSKI MINISTAR UBIO ČOVEKA U NESREĆI: Nelegalno ojačao svoj džip,, skidao pa vraćao delove da bi ga registrovao

Autor:

Svet

16.11.2023

10:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Terenac koji je u subotu ujutru, 22. maja izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je jedna osoba izgubila život, ponovo je privukao pažnju javnosti nakon što se pojavila informacija da vozač Marijo Banožić nema potrebne sertifikate za nadogradnju na svom vozilu.

ŠOKANTNI DETALJI ISTRAGE, ZBOG OVOGA JE HRVATSKI MINISTAR UBIO ČOVEKA U NESREĆI: Nelegalno ojačao svoj džip,, skidao pa vraćao delove da bi ga registrovao

Foto: ALEXANDROS MICHAILIDIS/Davor Javorovic/Pixel Media/Profimedia

Prema nezvaničnim informacijama, dodatni delovi pronađeni na njegovom terencu su specijalna sajla, branik, krovni nosači, ojačanja osovina i felne. Za sve ove dodatne komponente potrebni su posebni sertifikati, koje Banožić navodno nije imao.

Osim toga, veštačenjem automobila Nissan, kojim je Banožić upravljao u trenutku udesa, utvrđeno je da ima delova koji mu prvobitno nisu pripadali. Prema saznanjima portala 24sata, vozaču jedne poznate građevinske firme je automobilu dodavao dodatne delove njegov prijatelj i saputnik u lovu. Zanimljivo je da je automobil na tehnički pregled uvek isporučen bez spornih delova, a nakon prolaska pregleda delovi bi se vraćali u vozilo.

Navodno je vlasnik te firme i kupio Banožiću skupocenu pušku za lov od 25.000 eura.

Ova informacija je važna jer otkriva da je Banožić u trenutku udesa upravljao tehnički neispravnim vozilom, što bi moglo uticati na uzrok i posledice nezgode. Dodatni delovi su mogli da otežaju i uspore SUV, što bi moglo da objasni zašto vozač nije uspeo da zaobiđe kamion ispred sebe na vreme. Takođe, dodatno pojačanje na vozilu moglo je da spase život Banožiću, ali da ugrozi život drugog vozača sa kojim se sudario, a koji je, nažalost, preminuo na mestu udesa.

Pored spornih atesta, u javnosti su se pojavile sumnje u verodostojnost nalaza krvi iz vinkovačke bolnice koje su objavili mediji, a čekaju se i rezultati uzimanja krvi u KBC Osijek. Takođe, postavlja se pitanje zašto je uviđaj prometne nezgode obavio zamjenik Županijskog državnog odvjetništva iz Vukovara, a ne opštinski državni tužilac.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading