HRVATSKI MINISTAR BIO "POD GASOM" KADA JE IZAZVAO NESREĆU?! Stigli rezultati analize krvi - krenuo u lov i usmrtio oca dvoje dece!

Autor:

Svet

14.11.2023

09:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je istražni postupak u slučaju saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom, koju je izazvao sada već bivši ministar odbrane Hrvatske Mario Banožić, mediji pišu da je analiza krvi u Opštoj županijskoj bolnici u Vinkovcima pokazala da je on u trenutku udesa imao 0.21 promil alkohola.

HRVATSKI MINISTAR BIO "POD GASOM" KADA JE IZAZVAO NESREĆU?! Stigli rezultati analize krvi - krenuo u lov i usmrtio oca dvoje dece!

Foto: ALEXANDROS MICHAILIDIS / Alamy / Alamy / Profimedia

Portal hrvatskog Telegrama piše da je Banožiću u bolnici uzeta krv kako bi se u slučaju potrebe operacije znalo ima li u krvi alkohola ili opijata, da bi se pravilno postupilo u slučaju anestezije, ali i da bi se znala njegova krvna grupa ako bude potrebna transfuzija. Krv mu je uzeta oko pola sata nakon nesreće.

Prema saznanjima portala, Banožić je veče uoči nesreće, koja se dogodila u subotu ujutru, bio na druženju koje je potrajalo do kasno u noć. Samo par sati nakon toga, krenuo je u lov i uzrokovao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo otac dvoje dece.

Prema hrvatskom zakonu, međutim, budući da Banožić nije imao alkohola više od 1.5 promila u krvi to će se, prenose mediji, smatrati da je do nesreće došlo iz nehata.

Prema saznanjima Telegrama ni Banožić ni smrtno stradali vozač kombija u trenutku nesreće nisu bili vezani pojasom. Isti izvor portala tvrdi da je brzina kamiona koji je bivši ministar obilazio bila 78 km/h, što znači da je brzina preticanja bila veća.

Policija je najavila da će protiv Banožića biti podneta krivična prijava za krivično delo izazivanja saobraćajne nesreće.

O konačnoj kvalifikaciji dela najverovatnije će na kraju odlučivati Županijsko državno tužilaštvo, a ako bude prihvaćena kvalifikacija policije, Banožiću preti kazna od jedne do osam godina zatvora.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading