KAKAV PREOKRET! Socijalna služba Švedske ODUZELA DETE bosanskoj porodici! Četiri meseca proživljavali su AGONIJU, a onda se sve ovako promenilo

Autor:

Svet

13.11.2023

13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Država je verovala da je beba zlostavljana

KAKAV PREOKRET! Socijalna služba Švedske ODUZELA DETE bosanskoj porodici! Četiri meseca proživljavali su AGONIJU, a onda se sve ovako promenilo

Foto: facebook/fedjaazra

Dečak Kan čiji su roditelji poreklom iz Bosne i Hercegovine vraćen im je nakon što su poslednja četiri meseca proživljavali pravu dramu u Švedskoj.

Dečaka je vratila socijalna službe Švedske iz grada Landskrona u kojem živi porodica, a uzet je posle lažne optužbe da su roditelji zlostavljali sina.

Majka dečaka, Azra ispričala je za BiH medije da se drama dogodila u junu 2023. godine kada je primetila da dete ima problem sa kočenjem mišića.

Doktori nisu znali šta mu je sve dok na pregledima nije ustanovljeno da ima krvarenje na mozgu. Doktori su tada insinuirali vlastima da je dete možda zlostavljano odnosno prebijeno.

Van svake logike, socijalni radnici bukvalno su jutro kasnije u pratnji policije došli i oduzeli su porodici dete.

Usledila je četvoromesečna drama, žalbe sudu, borba sa birokratijom i upornost na društvenim mrežama da se pod geslom “Pravda za Kana” dođe do istine i ponovnog ujedinjenja porodice.

Suđenje je bilo zakazano za 18. oktobar ali je pomereno pa je Azra tek danas objavila da je Kan konačno stigao kući. Zahvalila se svima koji su bili uz porodicu svo vreme.

"Pravda je spora ali dostižna. Kan je upravo došao svojoj kući. Naša pravda je pobedila", napisali su roditelji.

Pobeda je ostvarena kada je sud ustanovio da ne postoje nikakvi elementi da dečak ne bude sa porodicom, pošto je detaljnim pregledima ustanovljeno da nije trpeo nikakva zlostavljanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading