HRVATSKI MARKETI POVLAČE KOKA-KOLINE PROIZVODE! Oglasila se i kompanija: Tri pića se sklanjaju sa tržišta!

Autor:

Svet

08.11.2023

13:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako je navedeno u saopštenju Fortenova grupe, maloprodajni lanci u Hrvatskoj koji su deo grupe, uključujući Konzum, Velpro, Tisak i Roto Dinamic, doneli su samostalnu i preventivnu odluku da povuku sve bezalkoholne napitke brenda Koka-Kola iz svojih prodavnica.

HRVATSKI MARKETI POVLAČE KOKA-KOLINE PROIZVODE! Oglasila se i kompanija: Tri pića se sklanjaju sa tržišta!

Foto: Shutterstcok

Sa druge strane i sama Koka Kola HBC Hrvatska saopštila je da će pored 2 serije sporne vode koja je poslala nekoliko ljudi u bolnicu u Hrvatskoj povući i seriju obične Koka Kole iz prodaje u Hrvatskoj.

Sva "Koka-Kolina" pića se sklanjaju sa rafova

Kako prenosi hrvatski portal Index, ova privremena odluka Fortenova grupe biće na snazi dok se od relevantnih institucija i proizvođača ne dobije službena informacija o sigurnosti proizvoda i uputa o postupanju.

- S osnovnim ciljem zaštite zdravlja naših kupaca i svih ostalih dionika te odgovornog pristupa ukupnom poslovanju, članice Fortenova grupe – Konzum, Velpro, Tisak i Roto Dinamic, samoinicijativno i preventivno iz svoje maloprodajne i veleprodajne mreže povlače sav asortiman bezalkoholnih pića proizvođača Koka-Kola - piše u saopštenju kompanije.

Saopštenje Koka-Kole: Tri pića se povlače sa tržišta

Danas se takođe oglasila i sama Koka Kola HBC Hrvatska. Prenosimo njihovo saopštenje u nastavku u celosti:

- Sledom nedavnih događanja poduzimamo korake kako bismo zaštitili javno zdravlje.

Privremeno povlačimo jednu seriju Coca-Cola Original Taste 500 ml u plastičnoj ambalaži (PET) s tržišta prema Usmenom rešenju Državnog inspektorata Republike Hrvatske, serija proizvoda Coca-Coca Original Taste, gaziranog bezalkoholnog pića, 500 ml PET proizvedenog 11. oktobra 2023. s rokom trajanja do 11. aprila 2024.

Iako naša interna analiza nije pokazala nepravilnosti u proizvodnji ili u proizvodima, također smo doneli odluku o privremenom povlačenju dve ograničene serije Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml u staklenoj ambalaži do završetka službene istrage. Reč je o serijama proizvedenim 27. maja 2023. (s rokom trajanja do februar 2024.) i 22. jun 2023. (s rokom trajanja do mart 2024.).

Nastavljamo da sarađujemo sa nadležnim telima i poduzimamo konkretne aktivnosti kako bismo zaštitili naše potrošače - objavila je Koka-Kola.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Biba

08.11.2023 17:24

Tako vam i treba,samo pijte cica colu i uzimajte,jebali vas amerikanci