NE PIJTE GAZIRANE SOKOVE! Drama u komšiluku: Sve je više otrovanih, konzumirajte SAMO vodu!

Autor:

Svet

08.11.2023

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš u KBC-u Zagreb obišao je jutros pacijenta koji je hospitalizovan zbog trovanja gaziranim pićem, a nakon toga je izjavio da je danas "nešto više pacijenata" otrovanih gaziranim pićem, ne precizirajući o kom broju je reč.

NE PIJTE GAZIRANE SOKOVE! Drama u komšiluku: Sve je više otrovanih, konzumirajte SAMO vodu!

Foto: shutterstock

- Još ih je nekoliko, svi su lakše povređeni, kod mnogih je upitno radi li se o hemijskoj povredi ili psihogenoj reakciji ili nekom drugom patološkom stanju. U ovom trenutku situacija je pod kontrolom - rekao je Beroš za zagrebačku N1.

- Moramo biti oprezni, ali ne treba sejati paniku - rekao je Beroš i preporučio da je najbolje nekonzumirati gazirana pića, već piti samo vodu.

Ante Jukić, dekan hemijskog inženjerstva i tehnologije Univerziteta u Zagrebu je izjavio da je zbog trovanja gaziranim pićem hitno potrebno sprovesti temeljnu analizu situacije.

Incident sa zatrovanim pićem obelodanjen je juče, zahvaljujući objavama na društvenim mrežama, ali je, prema pisanju hrvatskih medija, najmanje dva takva slučaja bilo i pre dva meseca, a radilo se o jednom bračnom paru kada je suprug hospitalizovan nakon jednog gutljaja gaziranog pića u jednom riječkom restoranu, kao i jednom dečaku iz Krapine.

Da je i četvrti pacijent hospitalizovan zbog sumnje u trovanje gaziranim pićem, potvrdio je ranije predstavnik Zavoda za gastreneterologiju KBC-a Zagreb Rajko Ostojić, koji smatra i da bi u ceo slučaj trebalo uključiti forenzičare iz centra „Ivan Vučetić“.

HRT nezvanično saznaje da su gotovi rezultati istrage HZJZ-a i u 16 izuzetih bočica utvrđene su određene nepravilnosti.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading