PIJAN SE KOMBIJEM ZAKUCAO U PUNTA, UBIO DVE SESTRE Posle nesreće pobegao i sakrio se u kuću, meštani Dugopolja ogorčeni: "Bolje nam je da ćutimo o njemu"

Autor:

Svet

19.10.2023

09:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prugovo, malo mesto nadomak Dugopolja u Hrvatskoj, već od utorka uveče obavijeno je tugom i crnim velom. U susednom Konjskom, na Državnom putu DC 56, oko 20 sati dogodila se užasna saobraćajna nesreća u kojoj su život izgubile dve sestre, A. B. (36) i A. B. (55). Tragediju je izazvao Goran J. (47), vozač kombija Mercedes, koji je bio pod vidnim uticajem alkohola. Nakon sudara, bez trunke savesti, pobegao je pešice u mrak noći.

PIJAN SE KOMBIJEM ZAKUCAO U PUNTA, UBIO DVE SESTRE Posle nesreće pobegao i sakrio se u kuću, meštani Dugopolja ogorčeni: "Bolje nam je da ćutimo o njemu"

Foto: Profimedia

Hrvatska policija

Nakon nešto više od sat vremena od nesreće, dok su lokalni vatrogasci pomagali policiji obavljajući uviđaj, begunac je lociran u vlastitoj kući. Bilo je oko 21.20 sati kad su hrabri policajci, naoružani do zuba, odlučno kucali na vrata njegove porodične kuće. Iako je očajnički pokušao ostati neprimetan, zaključao vrata i ignorisao policijske naredbe, interventna ekipa nije imala izbora nego upotrebiti silu.

Vozaču, pijanom 47-godišnjaku, prizor uniformisanih policajaca nije se dopao pa je nastavio pružati otpor. Policajci su bili prisiljeni koristiti sredstva prinude kako bi ga savladali. Odmah je podvrgnut alkotestu, koji je neizostavno pokazao pozitivan rezultat. Zbog povreda, uključujući prelom rebra, prenoćio je u splitskoj bolnici. Nakon lečenja, splitska policija će preuzeti vozača kako bi nad njim provela istragu i podnela krivičnu prijavu za izazivanje saobraćajne nesreće sa dvostrukim smrtnim ishodom, kao i bežanje sa mesta nesreće.

Kada je vest o nesreći doprla do stanovnika Prugova, zavladala je tišina i neverica. Poginule sestre bile su divne osobe iz ugledne porodice. Njihovi roditelji su ostali s drugom decom, no gubitak je neizreciv. Obje sestre su bile izuzetno vredne, radile su u Splitu za dve poznate firme. No, ono što najviše boli je činjenica da su poginule zbog osobe koja je svesno seo za volan pijan, potpuno ne mareći za druge učesnike u saobraćaju.

Jedan od meštana Prugova koji je bio na mestu tragičnog događaja opisuje jezivu scenu. "Trotoar je bio prekriven tragovima guma i razbijenom plastikom. Čak je bila i tablica automobila na travnjaku, no ne znam je li to bilo od sestara ili od muškarca koji je izazvao nesreću. Vozač koji je skrivio ovu tragediju očito je vozio izuzetno brzo, iako je na tom delu puta bilo ograničenje brzine od 30 km/h zbog radova. Što se njega tiče, bolje je da ne izgovaramo previše. Dovoljno je reći da je bilo samo pitanje vremena kada će se ovako nešto dogoditi. Njegova deca sigurno nisu zaslužila proživljavati ovakvu tragediju, no sada će morati snositi posledice jer je očito da je ova tragedija rezultat njegove nemarnosti i bahatosti," zaključuje tužni meštanin Prugova.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading