U BOČICI OD SOKA DETETU (9) POSLUŽILI OPASNU HEMIKALIJU! Dečak iz Hrvatske jedva ostao živ posle posete poznatom restoranu!

Autor:

Svet

05.10.2023

22:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve se dogodilo početkom prošlog meseca, kad je čovek sa sinom išao na tehnički pregled. Dok su čekali, seli su u restoran kako bi popili piće.

U BOČICI OD SOKA DETETU (9) POSLUŽILI OPASNU HEMIKALIJU! Dečak iz Hrvatske jedva ostao živ posle posete poznatom restoranu!

Foto: shutterstock

Devetogodišnji dečak završio je u bolnici nakon što je u ugostiteljskom objektu poznatog krapinskog preduzetnika naručio sok od jabuke i malo popio. Policija i tužilaštvo istražuju da li je u bočici umesto soka bila opasna hemikalija i ako je, kako je tu završila.

Jezik devetogodišnjeg dečaka bio je prepun mehurića i sa pojačanom pljuvačkom, ispričala je to za RTL njegova majka. Sve se dogodilo početkom prošlog meseca, kad je suprug sa sinom išao na tehnički pregled. Dok su čekali, seli su u restoran kako bi popili piće.

- Sin je naručio sok od jabuke. Onaj u staklenoj bočici. Konobarica je normalno uzela piće iz frižidera, suprug je video, otvorila ga je, donela na sto, on je to popio i nakon prvog gutljaja počeo da viče 'kiselo, kiselo'. Ne znam tačno šta je vikao, uostalom. I nakon minuta je povratio - ispričala je majka.

Žalio se na bolove

Isti sok odmah je, kaže, probao i suprug i dobio reakciju. Majka tvrdi da se dečak dan i po žalio na bolove u želucu, ali oni su mislili da je sok samo bio pokvaren. Nakon što je dobio temperaturu završio je u bolnici gde ih je dočekao novi šok.

U bolnici je utvrđeno da je popio opasnu hemikaliju. Dečak je pet dana proveo na infuziji, morao je pod anesteziju, a utvrđene su mu i opekotine jednjaka.

- Napravljena je obrada i dete je, s dijagnozom erozivnog gastritisa, nakon nekoliko dana otpušteno na kućnu negu s obavezom kontrole kako ne bi došlo do kasnih posledica tog stanja - kazao je za RTL direktor zagrebačke dečje bolnice Goran Roić. Iako advokat porodice Jovana Puhalo veruje da niko to nije učinio namerno, ako se potvrdi - reč je o krivičnom delu iz nehata.

Zadobio oštećenja sluznice, jednjaka i usne šupljine

- U bočici od soka poslužen mu je odmašćivač - PH vrednosti u visini 13, zbog čega je zadobio oštećenja sluznice, jednjaka i usne šupljine. Nadamo se da će nadležna tela, u ovom slučaju policija Krapina i nadležno državno tužilaštvo, što pre preduzeti sve potrebne radnje kako bi se utvrdila odgovornost - kaže Puhalo.

Iz krapinsko-zagorske policije poslali su RTL-u kratko saopštenje u kome se navodi da su policijski službenici policijske uprave krapinsko-zagorske, u skladu sa dojavom, obavestili relevantne nadležne službe, a o događaju je upoznato nadležno državno tužilaštvo, kao i da je kriminalističko istraživanje u toku.

Pred kamere RTL-a nisu hteli da stanu iz prozvanog restorana, poslali su tek kratko saopštenje.

U bočicu od soka natočeno sredstvo za čišćenje

- Mi s takvim informacijama ne raspolažemo, zbog čega za sada ne možemo da odgovorimo na Vaše pitanje. Smatramo da bi bilo kakav odgovor bio kontraproduktivan policijskoj istrazi koju spominjete, u kojoj se po prirodi stvari trebaju štititi prava i interesi deteta - rekli su.

Dok policija istražuje slučaj, RTL nezvanično saznaje da je inspekcija odmah izuzela sve uzorke sokova iz restorana te da ništa sporno nije utvrđeno. Porodica je nezvanično saznala kako je neko u bočicu od soka natočio profesionalno sredstvo za čišćenje felgi - koje je zabunom ostavljeno u frižideru.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading