PRE TRI MESECA POČEO JE DA JOJ RASTE STOMAK: Ženi iz Prijedora odstranjen OGROMAN tumor jajnika TEŽAK 23 KILOGRAMA! (FOTO)

Autor:

Svet

14.08.2023

14:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lekari Klinike za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske uspešno su izveli složeni operativni zahvat i odstranili gigantski tumor jajnika težak oko 23 kilograma, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

PRE TRI MESECA POČEO JE DA JOJ RASTE STOMAK:  Ženi iz Prijedora odstranjen OGROMAN tumor jajnika TEŽAK 23 KILOGRAMA! (FOTO)

Foto: www.profimedia.rs

Operacija

Kako je navedeno na Fejsbuk nalogu UKC, tumor je otkriven kod mlađe pacijentkinje koja se javila lekaru zbog rasta stomaka tri meseca unazad.

 

Ona je na UKC upućena iz Opšte bolnice Prijedor prošle nedelje.

 

"Pacijentkinja, mlađe životne dobi javila se lekaru zbog rasta stomaka unazad tri meseca, te je upućena u našu ustanovu iz Opšte bolnice Prijedor prošle sedmice. Nakon urađene kompletne dijagnostike utvrđeno je postojanje gigantske tumorske mase koja je zahtevala hirurško zbrinjavanje", navodi se u objavi.

Dodaje se da je operativni zahvat trajao dva i po sata i da je uspešno završen. 

Složeni operativni zahvat izveli su specijalista ginekologije i akušerstva i supspecijalista onkologije doc. dr Miroslav Popović, specijalista ginekologije i akušerstva prim. dr Andrija Baničević, specijalizanti ginekologije i akušerstva dr Đurđina Momić i dr Ljubomir Vlajnić, uz podršku dr Miroljuba Kovačevića, specijaliste anestezije sa reanimatologijom, dr Đorđa Jakovljevića, specijalizanta anestezije sa reanimatologijom, te instrumentarki Olje Šević i Tamare Jungić.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading