OGLASILI SE ZVANIČNICI POVODOM VESTI DA JE AJKULA PLIVALA U JADRANU: Evo ŠTA je u pitanju

Autor:

Svet

13.08.2023

21:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvaničnici iz Herceg Novog oglasili su se nakon brojnih spekulacija da je u Meljinama prethodnih dana usnimljena ajkula.

OGLASILI SE ZVANIČNICI POVODOM VESTI DA JE AJKULA PLIVALA U JADRANU: Evo ŠTA je u pitanju

Foto: Tanjug/Media Biro

Mrežama, ali i u medijima, kružio je snimak jedne turistkinje, a tvrdilo se da je u Jadranu usnimljena ajkula pešikan. Međutim, kako objašnjavaju nadležni, uopšte nije reč o opasnom morskom predatoru.

- Naime, radi se o jednom od mnogih snimaka koji su nastali 21. juna ove godine, kada je u akvatorijum naše marine došao redak gost. Radi se o ribi zvanoj Lampuga, koja je pelagijska riba - naveli su iz Opštine Herceg Novi.

Iako je reč o ribi koja živi u celom Jadranu, u pitanju je veoma retka riba, prenose Novosti.

- Ima izduženo telo spljošteno na bokovima i prekriveno sitnim ljuskama. Ona je izuzetan plivač i po prirodi grabljivica, ali apsolutno bezopasna po ljude. Hrani se isključivo sitnom plavom ribom koja pliva po površini što se može videti na svim snimcima koji su tada nastali - pre mesec i po dana - navode zvaničnici.

Kako ističu, na opštu radost svih prisutnih turista i meštana, ovaj primerak Lampuge se u zalivu zadržao oko pola sata.

- Sve vreme je plivala po površini loveći sitniju ribu. Njeno prisustvo prijavljeno je Institutu za biologiju mora, koji prati kretanje i migracije svih retkih vrsta koje posete naš prelepi zaliv - navode iz kompleksa Lazure.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading