DRAMA U NACIONALNOM PARKU PAKLENICA! Dečaka ujeo poskok dok je šetao sa porodicom: Otrov se polako širio, bilo je kao u filmu!

Autor:

Svet

31.07.2023

09:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otac je šestogodišnjaka nosio na ramenima, a kasnije se pokazalo kako je to bio jedan od poteza koji mu je spasio život.

DRAMA U NACIONALNOM PARKU PAKLENICA! Dečaka ujeo poskok dok je šetao sa porodicom: Otrov se polako širio, bilo je kao u filmu!

Foto: Wikipedia/Elena Terkel, Moscow, Russia

Šestogodišnjeg dečaka iz Belgije pre pet dana je ugrizao poskok dok je bio u šetnji s porodicom u Nacionalnom parku Paklenica. Zaustavili su se kod reke, dečak se uhvatio za granu, a nije video da je na njoj zmija. Nakon toga krenula je trka s vremenom.

Zmija je dečaka ugrizla za prst, a porodica nije bila sigurna je li u pitanju otrovnica. Dečak je počeo da oseća slabost, a kako su se nalazili na mestu gde nema signala odlučili su da se vrate na ulaz u park gde se nalazi stanica za prvu pomoć.

Otac je šestogodišnjaka nosio na ramenima, a kasnije se pokazalo kako je to bio jedan od poteza koji mu je spasio život. Da je dečak hodao, krv bi brže kolala i otrov bi se brže proširio telom. S ulaza u park porodicu su pripadnici HGSS-a prevezli do bolnice. Majka je srećom fotografisala zmiju, pa prilikom prve pomoći nije bilo dileme da je u pitanju poskok.

Dečaku su u zadarskoj bolnici ubrizgali protivotrov, iako, budući se radi o detetu lekari nisu bili sigurni koja je preporučena doza, pa su roditelji i dalje strahovali za život svoga sina.

- Bilo je kao u filmu. Otrov se polako širio s mesta ugriza, a uzrokuje smrt ako stigne do srca. Kod Thibautsa je otrov stigao do pazuha - ispričao je njegov otac.

Nakon toga je dečak prebačen u splitsku bolnicu gde se nalazi na Odeljenju intenzivne njege, javlja RTL Danas.

Roditelji žele upozoriti druge turiste na opasnost koje ni oni sami nisu bili svesni. Direktorka Nacionalnog parka Paklenica, Natalija Andačić, za RTL Danas je istaknula kako su ugrizi otrovnica izuzetno retki.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading