U HRVATSKOJ NAPLAĆUJU I VODU IZ SLAVINE! I TO NE MALO! Turistu razbesneo račun: "Želim da svi ovo vide"!

Autor:

Svet

28.07.2023

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan turista je naručio picu koji je platio 10 evra. To mu je bilo očekivano, ali se neugodno iznenadio drugom stavkom na računu koja ga je koštala 2,70 evra!

U HRVATSKOJ NAPLAĆUJU I VODU IZ SLAVINE! I TO NE MALO! Turistu razbesneo račun: "Želim da svi ovo vide"!

Foto: printscreen

Sulude cene na hrvatskom primorju

Kugla sladoleda za gotovo 4 evra, ležaljke sa suncobranom 30 evra, dva minuta parkinga 9,5 evra... Najnoviji primer suludih cena u Hrvatskoj dolazi iz Tisnog. Tamo su počeli da naplaćuju i vodu iz slavine! 

Jedan turista je naručio picu koji je platio 10 evra. To mu je bilo očekivano, ali se neugodno iznenadio drugom stavkom na računu. Za vodu iz slavine naplatili su mu 2,70 evra! "Želim da svi ovo vide", požalio se on novinarima "Večerenjeg lista" kojima je poslao sliku računa. 

"Pa gledajte, to je sramota da se plaća. Bio sam šokiran kad sam morao da platim bokal vode iz slavine", rekao je on zagrebačkom portalu. 

-Izgubili smo kompas sa cenama. To neće proći bez posledica - prije 10-ak dana za Večernji list ovogodišnju sezonu na Jadranu komentarisao je bivši turistički radnik upoređujući situaciju s četiri zemlje u kojima je bio na turneji - Crnoj Gori, Albaniji, u Makedoniji i Srbiji.

-Naše ugostiteljstvo na banalnim stvarima, poput cene komada pice, kugle sladoleda, kafe i sl., i u trci za brzom zaradom, izaziva odbojnost kod gostiju. I deo restorana olako shvata svoju ulogu, preskaču cenovne razrede pa se neki a la cart restorani cenama guraju među restorane koji imaju Mišelinovu preporuku ili čak i zvezdicu. Uz dužno poštovanje većini, dosta ugostitelja, pogotovo tokom leta, skupo naplaćuje osrednji kvalitet. To je, recimo, jedan od razloga smanjenja interesa italijanskih turist - analizirao je sagovornik "Večernjeg lista".

Koliko je sve otišlo predaleko govori i žena iz Hvara koja se kune da je videla goste da skupljaju evre za sladoled, a onda svaki uzme po liz!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading