OD CENA SE DIŽE KOSA NA GLAVI Italijanski novinar posetio Rovinj i zaključio: OVO JE NOĆNA MORA - priče da su u Hrvatskoj "poludeli" a da turisti beže su TAČNE

Autor:

Svet

21.07.2023

09:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijanski novinar posetio je Rovinj kako bi proverio ono što, kaže, govore turisti koji se vraćaju u Italiju - da su u Hrvatskoj poludeli, da turisti beže.

OD CENA SE DIŽE KOSA NA GLAVI Italijanski novinar posetio Rovinj i zaključio: OVO JE NOĆNA MORA - priče da su u Hrvatskoj "poludeli" a da turisti beže su TAČNE

Foto: Printscreen YT

Italijanski novinar posetio je Rovinj i opisao kako je izgledalo njegovo iskustvo s hrvatskim turizmom.  I sve to nakon činjenice da je sve više Nemaca i turista iz Češke koji su godinama letovali u Hrvatskoj, sad ovoj zemlji na Jadranu našli zamenu - neki su otišli u Poljksu, neki u Grčku i Egipat, piše Blic.

- Možemo prihvatiti da trešnje koštaju 20 evra, kafa 1,50 ili čak 1,80 evra, a kuglica sladoleda 3,50 evra, ali, molim vas, otvorite nam vrata! Nalazim se pred interfonom jedne rezidencije u Rovinju u kojoj sam smeštaj rezervisao plaćanjem 150 dragocenih evra i niko mi ne otvara vrata. Na engleskom ponovo molim da mi otvore vrata. Na treći povik otvara mi mlada žena, možda Holanđanka ili Dankinja: ‘Ovo je moj apartman’. Bila je to prava noćna mora - kaže on.

- Nimalo lep način da započnemo naše istraživanje cena u Rovinju, kako bismo proverili da li je baš onako kako kažu – da su u Hrvatskoj poludeli, da turisti beže i da se italijanski hotelijeri raduju. Italijani koji se vraćaju s letovanja u Hrvatskoj u Istri o tome govore dok im se diže kosa na glavi. Rovinj je u tim pričama najskuplji grad na Jadranu - napisao je Emilio Randon, novinar italijanskog lista Il Corriere della Sera, prenosi Novi list.

Jednu je gospođu pitao kako ona živi s cenama u Rovinju: pica 15 evra, trešnje 20 evra…

- Ne kupujem ih za 20 evra, a picu ne jedem. Što se ostalog tiče, guram nekako napred - rekla je ona.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading