DRAMA NA JADRANU! Muškarca progutalo more, potraga u toku: Samo da se crne slutnje ne obistine!

Autor:

Svet

22.07.2023

19:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema dostupnim informacijama u okviru preliminarnog uviđaja o uzrocima ove pomorske nesreće, traga se za muškom osobom.

DRAMA NA JADRANU! Muškarca progutalo more, potraga u toku: Samo da se crne slutnje ne obistine!

Foto: pixabay.com

Nacionalni centar za usklađivanje traganja i spasavanje na moru u Rijeci (MRCC Rijeka) obavestio je nadležne službe Uprave sigurnosti plovidbe Ministarstva mora, prometa i infrastrukture o koordiniranoj akciji traganja za muškom osobom, nestalom juče u moru kod Novigrada.

Obaveštenje o nestanku muške osobe usled pada sa jedrilice u more, kod istarskog Novigrada, dojavljena je posredstvom MRCC Rijeka službenicima Lučke kapetanije Pula juče, nakon čega je pokrenuta koordinisana akcija traganja za nestalim, a o događaju je obaveštena Stanica pomorske i aerodromske policije Pula.

Intenzivno površinsko traganje za nestalim juče se provodilo u širem novigradskom akvatorijumu, sa dve brodice iz sastava LK Pula, jednim policijskim brodom, jednom brodicom Lučke uprave Pula i dve privatne brodice.

Budući da intenzivno traganje do uveče nije rezultiralo pronalaženjem osobe, akcija je privremeno obustavljena sinoć u 21.00 sat te je nastavljena jutros, odmah po razdanjivanju.

Prema dostupnim informacijama u okviru preliminarnog uviđaja o uzrocima ove pomorske nesreće, traga se za muškom osobom, državljaninom Italije, čiji nestanak je prijavila njegova supruga, takođe italijanska državljanka te ujedno druga članica posade jedrilice, koja je do okončanja akcije i uviđaja zbrinuta na siguran vez u Novigradu.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading