USMRTIO DEVOJKU NAOČIGLED PORODICE, PA PUCAO NA NJENOG OCA: Stravično ubistvo uzdrmalo ceo region - jedna stvar presudila (FOTO)

Autor:

Svet

05.07.2023

19:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubistvo devetnaestogodišnje devojke Šejle Bakije u Tuzima, i teško ranjavanjae njenog oca (42) za šta je osumnjičen njen nevenčani suprug Ilir Đokaj, potresao je ćitav region.

USMRTIO DEVOJKU NAOČIGLED PORODICE, PA PUCAO NA NJENOG OCA: Stravično ubistvo uzdrmalo ceo region - jedna stvar presudila (FOTO)

Foto: Društvene mreže

Ilir Đokaj i Šejla Bakija

U Višem sudu u Podgorici u ponedeljak je nastavljeno suđenje Iliru Đokaju, optuženom za ubistvo Šejle Bakije, svedočenjem braće i oca optuženog.

Na narednom glavnom pretresu svedočiće Marija Đokaj, majka optuženog, jer je veće kojim predsedava sudija Veljko Radovanović, prihvatio predlog advokata Srđana Lješkovića, branioca okrivljenog.

Toni Đokaj, brat optuženog Ilira, u sudnici je izrazio saučešće porodici Bakija.

- Hoću samo da dodam, da uz poštovanje Šejle, želim da iskažem saučešće njenoj porodici - kazao je Toni Đokaj, koji je ostao kod ranijeg iskaza datog u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Naveo je da su njegov brat i Šejla Bakija od početka veze imali nesuglasice s njenim ocem jer on nije podržavao taj odnos.

- Čim su imali neke nesuglasice, sigurno je imao i strah. Meni on nije konkretno pričao o tome šta se dešavalo sa Šabanom, ocem Šejle Bakije, i nisam želeo da se mešam u to - naveo je Toni Đokaj.

Dodao je da je optuženi, kad se pojavio na obližnjoj livadi pored njihove kuće, imao povredu u predelu oka, iako to ranije u tužilaštvu nije pominjao.

- Niko me nije o tome pitao. Dovikivao je moje ime. Kad sam ga video bile su mu oči pune suza. Imao je povredu u predelu oka. Bio je iscepan. Bio je loše. Imao je tragove osušene krvi po licu. Pozvao sam advokata Lješkovića. Nije dolazila policija, advokat je zvao policiju i rekao da dolazi Ilir da se preda - pojasnio je svjedok.

Republika

Foto: Društvene mreže

 

Osvrćući se na život Šejle sa njegovim bratom, rekao je da je Bakija, dok je bila u njihovoj kući, obavljala svoje verske običaje. Odgovarajući na pitanje advokata Srđana Lješkovića, branioca okrivljenog, dodao je da je Ilir rekao da mu je pretio neko blizak Šabanu Bakiji i da se Šejla Bakija žalila na svog ujaka.

Advokatica Dijana Živković, prigovorila je iskazu Tonija Đokaja, navodeći da je on sračunat s ciljem da olakša optuženom položaj.

Otac optuženog, Prelja Đokaj, kazao je da dok su živeli kod njih, Ilir i Šejla nisu imali problema i da zna da su se oni voleli.

- Na moje insistiranje, nakon što su raskinuli, otišli smo kod porodice Bakija da bih pitao da li je Šejla imala neku neprijatnost dok je stanovala kod nas - naveo je svedok.

Dodao je da je bio na poslu kada mu je policija javila da je njegov sin pucao u Šejlu Bakiju.

Đon Đokaj, drugi brat optuženog, rekao je da je bio na poslu kada je saznao za tragični događaj. Naveo je da mu se brat nije poveravao za odnos sa Šejlom Bakijom. Dodao je da su oni poštovali Šejlu i da je i ona njih.

Foto: Društvene mreže

Ilir Đokaj

Više državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužnicu protiv Ilira Đokaj, optuženog za ubistvo Šejle Bakije (19) i ranjavanja njenog oca Šabana (42), na Karabuškom polju u Tuzima.

U optužnici se navodi da je Ilir Đokaj 30. septembra 2021, oko 15.15, s predumišljajem ubio Šejlu Bakiju i pokušao da ubije njenog oca Šabana ispred njihove porodične kuće, jer je ona odbijala da obnovi nekoliko meseci ranije prekinutu vanbračnu zajednicu sa njim. Takođe, navodi se u optužnici, Ilir je proganjao Šejlu i neposredno i telefonom, govoreći joj da među njima nije gotovo i da je njen život u njegovim rukama.

On je iz pištolja nepoznate marke, kalibra 7,65 milimetara, koji je nevlašćeno držao i nosio, nakon razgovora tokom kojeg je Šejla ponovila da ne želi da obnovi zajednicu sa njim i da ga ne voli, a u prisustvu njenog oca, ispalio pet hitaca ka nesrećnoj devojci, koji su je pogodili u predelu grudnog koša, leve ruke i leve noge, usled čega je preminula.

Kada je potom Šaban pokušao da ga uhvati za ruku, Ilir je pištolj okrenuo prema njemu i ispalio jedan metak pogodivši ga u grudi. On se potom udaljio ka svom vozilu marke ''audi''. Da bi, pošto je oštećeni Šaban krenuo za njim, okrivljeni, ponovo, ispalio dva projektila, od kojih je jedan oštećenog pogodio u predelu stomaka i leve noge, dok je drugi pogodio u stub na terasi kuće. Šaban je zadobio povrede opasne po život.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading