KRALJU KRIPTOVALUTA ČETITI MESECA ZATVORA: Osnovni sud u Podgorici doneo odluku - ovo je presuda za najtraženijeg begunca!

Autor:

Svet

19.06.2023

14:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U kaznu se uračunava vreme provedeno u pritvoru, pa će Do Kvon biti iza rešetaka još mesec dana.

KRALJU KRIPTOVALUTA ČETITI MESECA ZATVORA: Osnovni sud u Podgorici doneo odluku - ovo je presuda za najtraženijeg begunca!

Foto: YouTube/Printscreen

Do Kvon

Međunarodni begunac i takozvani "kralj kriptovaluta" Do Kvon i njegov poslovni partner Hon Čang Jon, osuđeni su na po četiri meseca zatvora u Osnovnom sudu u Podgorici zbog falsifikovanja putnih isprava, prenosi RTCG.

U kaznu se uračunava vreme provedeno u pritvoru u kojem se nalaze od 23. marta.

Optuženi su za falsifikovanje pasoša kojim su nameravali da napuste Crnu Goru 23. marta privatnim letom za Dubai.

Oni su tada uhapšeni na podgoričkom aerodromu, jer su koristili lažni pasoš Kostarike, a prilikom pretresa, kod Do Kvona pronađene su i lažne putne isprave Koreje i Belgije.

Za Do Kvonom je ranije raspisana Interpolova poternica zbog optužbi za međunarodnu prevaru vrednu 40 milijardi dolara preko kriptovaluta. Prošle godine Do Kvonove kriptovalute Tera i Luna su doživele kolaps.

Zbog pokretanja istrage i optužbi da je prevario poverioce, njegovo izručenje traže Južna Koreja i Sjedinjene Američke Države.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading