MILINKOVIĆA IZREŠETALI ŠKALJARCI NASRED ULICE: Kamere snimile sačekušu na Sokocu, Bata uzvratio paljbu i teško ranio jednog napadača (UZNEMIRUJUĆE)

Autor:

Svet

08.06.2023

11:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brzom reakcijom pripadnika MUP-a Republike Srpske dvojica napadača na Miroslava Milinkovića su identifikovana i uhapšena.

MILINKOVIĆA IZREŠETALI ŠKALJARCI NASRED ULICE: Kamere snimile sačekušu na Sokocu, Bata uzvratio paljbu i teško ranio jednog napadača (UZNEMIRUJUĆE)

Foto: Printscreen/RTVBL.rs

Ranjavanje na Sokolcu

Miroslav Milinković zvani Bata ubijen je danas u obračunu dve mafijaške grupe na Sokocu.

Brzom reakcijom pripadnika MUP-a Republike Srpske dvojica napadača su identifikovana i uhapšena. Prema nezvaničnim informacijama ATV na Milinkovića su danas oko 18 sati pucala dvojica muškaraca od kojih je jedan ranjen u razmeni vatre.

Navodno je na Milinkovića pucao Stefan D. koji je član narko grupe Ognjena Orašanina. Stefan D. je tom prilikom teško ranjen dok je njegov saučesnik bio Saša K. Lokalni mediji navode da je napadač osoba za koju se sumnja da je bliska takozvanom škaljarskom klanu.

Na snimku nadzorne kamere vidi se kako dvojac puca na Milinkovića nasred ulice pred šokiranim posmatračima.

Milinković je već prolazio kroz policijske evidencije, a MUP Republike Srpske je krajem decembra prošle godine protiv njega podneo izveštaj Tužilaštvu BiH zbog sumnje da je u oktobru 2020. godine podmetnuo eksplozivnu napravu pod automobil koji je koristio Ognjen Orašanin zvani Oras koji je u bekstvu i za kojim je raspisana poternica.

Prema izveštaju policije podmetanje bombe naručili su vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i Darko Elez.

Bomba se međutim nije aktivirala jer je na vreme uočena i deaktivirana 17. oktobra 2020. godine.

Milenković je i te kako poznat policijskim organima BiH.

Ranije je bio osuđivan za organizovani kriminal i krađu automobila. MUP RS je 2021. godine pretresao 15 lokacija i pronašao sedam vozila za koje postoji sumnja da su ukradeni na području BiH i zemalja Evropske unije. Na meti auto-mafijaša bila su uglavnom vozila japanskih i francuskih proizvođača.

Uprava za organizovani i teški kriminal MUP-a RS podnela je Tužilaštvu izveštaj protiv 17 osoba osumnjičenih da su od 2020. do 2022. godine pored BiH trgovali kokainom i na međunarodnom tržištu, između ostalog i na teritoriji Srbije i Hrvatske, a na spisku je bio i Miroslav Milinković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading