DVE PACIJENTKINJE NAGURANE U JEDAN KREVET U BOLNICI! Veliki skandal u bolnici u Sisku: Jedna pacijentkinja UMRLA ISTOG DANA! (FOTO)

Autor:

Svet

24.04.2023

16:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jeziva slika dve starije žene koje leže u istom krevetu obišla je region.

DVE PACIJENTKINJE NAGURANE U JEDAN KREVET U BOLNICI! Veliki skandal u bolnici u Sisku: Jedna pacijentkinja UMRLA ISTOG DANA! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Dve pacijentkinje 14. aprila fotografisane su kako leže na hodniku bolnice u Sisku. Fotografija je dospela u javnost 19. aprila i izazvala oštre reakcije javnosti u Hrvatskoj..

Nakon što je fotografija na kojoj dve starije žene leže nagurane jedna pored druge obišla region, direktor se oglasio i rekao da je sve kratko trajalo i da je bitno da su životi spašeni.

Žena umrla istog dana

Međutim, izvor iz bolnice danas je za Dnevnik.hr rekao da je jedna od dvežena koje su ležale na istom krevetu preminula u bolnici istog dana kad je fotografija nastala, 14. aprila. 

- Glavni tehničar je sve znao. Ta bolnica je leglo nehumanog. Trebalo je da odu po doktora, ali nisu - rekao je za Dnevnik.hr zdravstveni radnik bolnice koji je dobro upoznat sa situacijom.

 

 

Direktor prećutao da je pacijentiknja umrla

Direktor Opšte bolnice Sisak Tomislav Dujmenović ni u jednom trenutku, ni za jedan od niza medija s kojima je razgovarao na dan kad je slika dospela u medije, nije rekao da je jedna od pacijentikinja preminula. 

- Iako je situacija bila ružna, svi teško bolesni pacijenti zbrinuti su taj dan i spašeni su im životi. Iako je to bila nelagoda za te pacijente, to je u tom trenutku bila neizbežna situacija. Na taj način spasili smo puno gori i puno lošiji scenarijo, na taj način spašavali smo ljudske živote - rekao je za Dnevnik Nove TV 19. aprila Dujmenović.

Za 24sata istog je dana rekao sledeće:

- Apsolutno su svi ležajevi bili zauzeti i svi su bili teški slučajevi. Mogli smo drugu ženu staviti ili na taj krevet, sa drugom pacijentkinjom, ili na pod odnosno na stolicu. Mislim da je manje nesrećno rešenje bilo staviti je sa drugom pacijentkinjom da leži nego je pustiti da padne sa stolice ili leži na podu. Ženi se ništa nije dogodilo, lečili smo je. Da smo je stavili da sedne, možda bi pala. Ali, eto, neko od dušebrižnika je fotografisao taj prizor i poslao.-

Izvor: Bilo je 25 slobodnih kreveta

Zasad nije jasno koja je od dve pacijentice preminula, no, kako se saznaje od izvora bliskih udruženju Hitna uživo 194, druga pacijentkinja iz kreveta, koja je uspela da preživi, još je nedelju dana ležala na hitnom prijemu iako je tada u bolnici bilo 25 slobodnih kreveta. 

- U toku je stručni nadzor. Ne mogu davati informacije što se tiče podataka o pacijentima i njihovim dijagnozama, iste ne smemo iznositi u javnosti zbog Zakona o zaštiti ličnih podataka - odgovorio je Dujmenović na upit novinara Indexa.

O ovom incidentu nije se oglašavalo Ministarstvo zdravlja Hrvatske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading