BAČENO PROKLETSTVO NA HRVATSKU VOJSKU?! Šest misterioznih smrti vojnika, Jakov samo jedan u nizu!

Autor:

Svet

16.04.2023

11:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jakov B. je bio pripadnik Hrvatske vojske, a MORH je objavio da je u noći između petka i subote na parkingu na Trga Svetog Trojstva pronađen u besvesnom stanju.

BAČENO PROKLETSTVO NA HRVATSKU VOJSKU?! Šest misterioznih smrti vojnika, Jakov samo jedan u nizu!

Foto: Shutestock

Smrt vojnika u Požegi

Hrvatski vojnik Jakov B. (21), koji je brutalno pretučen u noći između petka i subote na glavnom trgu u Požegi, danas je preminuo.

Kako prenosi portal Index, lekari u Opštoj bolnici Požega borili su se za život mladića, ali on je jutros preminuo od zadobijenih povreda.

Policija je zbog premlaćivanja uhapsila 20-godišnjeg M. K., koji je iz istog mesta kao i mladi vojnik, a motiv zločina još nije poznat.

Jakov B. je bio pripadnik Hrvatske vojske, a MORH je objavio da je u noći između petka i subote na parkingu na Trga Svetog Trojstva pronađen u besvesnom stanju.

Te noći nije bio na dužnosti.

Policija je brzo uhapsila napadača na pripadnika hrvatske vojske, koji je u subotu pronađen u nesvesti na glavnom trgu u Požegi, prenose hrvatski mediji.

Da podsetimo, vojnik Jakov B. (21) je pronađen kako u besvesnom stanju leži na glavnom požeškom trgu, nakon što ga je brutalno pretukao mladi napadač.

Požeško-slavonska policija radi na rasvetljavanju svih okolnosti događaja, a uhapšeni 20-godišnjak za kojeg se sumnja da je pretukao vojnika, nalazi se u pritvoru, prenosi portal Index.hr.

Kako javlja portal požega.eu, za napad na Jakova B. sumnjiči se njegov godinu dana mla|i prijatelj iz istog mesta M. K. Njih dvojica su, navodno, i te noći bili u zajedničkom izlasku, a o motivima se još ne zna ništa.

Brutalan napad su snimile nadzorne kamere. Vojnik je u bolnicu u Požegi došao u jako teškom stanju, pa je morala da bude obavljena i reanimacija, a nažalost dva dana kasnije je preminuo

Hrvatsko ministarstvo odbrane (MORH) je navelo da je tokom događaja pripadnik HV-a bio izvan službe.

Najnoviji incident je jedan u nizu sličnih koji su poslednjih godina zabeleženi u Hrvatskoj. Tako je 2021. za nešto više od mesec dana u Hrvatskoj pronađeno pet mrtvih vojnika van službe, a državni sekretar u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop tvrdio je tada da nijedna od tih smrti nema veze sa službom.

Uzroci smrti petorice vojnika, čija tela su pronađena na različim mestima i van kasarni, nisu precizirani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading