JODŽIR MILOV "TROJANSKI KONJ": Influenser predao falsifikovane potpise, na spisku i poznate ličnosti

Autor:

Svet

10.03.2023

10:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Influenser Jodžir je ponovo došao u žižu javnosti nakon što su se pojavile žalbe građana da su im potpisi falsifikovani.

JODŽIR MILOV "TROJANSKI KONJ": Influenser predao falsifikovane potpise, na spisku i poznate ličnosti

Foto: Youtube-DAn, Tanjug- international

Kandidatura influensera Jovana Radulovića Jodžira na predsedničkim izborima u Crnoj Gori predstavljala je za mnoge iznenađenje, ali nakon predaje potpisa usledile su spekulacije o tome kakav bi rezultat mogao da postigne i kome bi eventualno mogao da "preuzme glasove", što ga je povezalo sa dobro oprobanim receptom i mahinacijama DPS-a i Mila Đukanovića.

U nekoliko navrata ova višedecenijska nomenklatura koja opstaje na vlasti u Crnoj Gori angažovala je svoje "trojanske konje" koji su joj predstavljali navodnu opoziciju, a cilj je svakog puta bilo oduzimanje glasova stvarnoj opoziciji.

Na predsetojećim izborima sve su naznake da ovu ulogu za Mila Đukanovića igra influenser Jovan Radulović Jodžir.

Influenser je ponovo došao u prvi plan nakon što su se pojavile žalbe građana da su im potpisi falsifikovani.

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici postupiće po hitnom postupku na osnovu krivičnih prijava građana koji tvrde da su navodno falsifikovani njihovi potpisi podrške kandidatima na predstojećim izborima za predsednika Crne Gore.

Republika

Foto: Shutterstock

 

 

„Tužilaštvo u Podgorici preduzeće sve neophodne radnje kako bi se u konkretnim slučajevima procesuirala sva odgovorna lica”, piše u saopštenju, ali je podsetilo da je za otkrivanje učinilaca krivičnih đela i utvrđivanje identiteta zadužena Uprava policije.

Pošto je počela da radi aplikacija za proveru potpisa podrške kandidatima za predsedničke izbore, usledile su žalbe građana da su njihovi potpisi falsifikovani, a lični podaci zloupotrebljeni.

Prva se oglasila novinarka Violeta Rovčanin, koja je rekla da je pronašla svoj potpis na spisku podrške crnogorskom influenseru Jovanu Raduloviću Jodžiru. "Nikome nisam dala podršku, tako da će neko da odgovara za zloupotrebu mojih podataka", navela je Rovčanin na društvenim mrežama. 

Nekoliko čitalaca javilo se crnogorskim medijima s tvrdnjama da su njihovi potpisi falsifikovani takođe u svrhu podrške Jovanu Raduloviću Jodžiru, a kao dokaz su objavili fotografije veb stranice na kojoj je prikazano da su dali podršku Raduloviću.  

Među njima je bio i građanski aktivista Demir Hodžić koji je rekao da će nakon konsultacija sa advokatom odlučiti koga će da tuži zbog zloupotreba.

Predsednik Državne izborne komisije Nikola Mugoša je potvrdio da se toj instituciji javilo više birača koji su ih obavestili o zloupotrebama. On je rekao da građani koji smatraju da im je potpis podrške zloupotrebljen mogu da se obrate nadležnim državnim organima, odnosno Tužilaštvu. 

- Podsetiću da je ovaj problem postojao i na predsedničkim izborima 2018. godine, ali postupci koji datiraju iz tog perioda nisu još imali svoj pravni epilog - rekao je Mugoša.

Republika

Foto: Shutterstock

 

 

Centar za demokratsku tranziciju (CDT) je pred izbore 2018. godine tužilaštvu podneo 585 prijava građana koji su sumnjali da su njihovi podaci zloupotrebljeni.

Državna izborna komisija Crne Gore potvrdila je kandidature sedam kandidata za predsedničke izbore, među kojima Radulovića.

Državna izborna komisije (DIK) Crne Gore potvrdila je predsedničku kandidaturu influenseru Jovanu Raduloviću Jodžiru 3. marta, a njega je predložila grupa građana "Jodžir do pobede". Tada je saopšteno da je on imao 8,614 validnih potpisa.

Jodžir je jedini nestranački kandidat predsedničkim izborima, piše RTCG. Navodi se da je po zanimanju mašinski tehničar, ali da je poznatiji kao influenser na društvenim mrežama. Na Instagramu ima više od 240.000 pratilaca. Bio je član karate reprezentacije od 1996-2015. i osvojio više međunarodnih medalja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading