MILO ĆE BITI NOKAUTIRAN! Finiš predsedničke trke u Crnoj Gori, Andrija Mandić najavljuje pobedu!

Autor:

Svet

09.03.2023

08:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sazrelo je da se napravi i ovaj poslednji korak u razvlašćivanju Đukanovića.

MILO ĆE BITI NOKAUTIRAN! Finiš predsedničke trke u Crnoj Gori, Andrija Mandić najavljuje pobedu!

Foto: Tanjug

Andrija Mandić, predsednički kandidat Demokratskog fronta (DF) na crnogorskim izborima 19. marta, poručuje u intervjuu za Republiku da čvrsto veruje u svoju pobedu, te da je došlo vreme da svi zajedno nokautiraju Mila Đukanovića.

Kako nam je rekao, njegova politika je politika pomirenja i stabilnosti.

- Čvrsto verujem u pobedu na predsedničkim izborima. Prosto je sazrelo da se napravi i taj poslednji korak u razvlašćivanju Mila Đukanovića i nemam nikakve sumnje da će se to desiti. Od pada bivšeg režima 2020. u ovoj zemlji je sve drugačije i to osećaju građani Crne Gore. Kako Demokratski front tako i ja, prošli smo mnoga iskušenja. Činili smo čak ustupke i na svoju štetu, ali samo radi oslobođenja države, po svaku cenu, od Đukanovićevog sistema. Kako se u narodu kaže, kad-tad sve dođe na svoje. Mnogi su hteli da naštete meni lično i političkom savezu kome pripadam, međutim, kada nešto temeljite na lažima, sruši se lako kao kula od karata. Ono što je do nas je da gradimo bolju budućnost za sve, a prošlost treba ostaviti iza sebe.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

 

Poslednjih dana kao da se vodi hajka protiv srpskog naroda u Crnoj Gori. Dečak je pretučen zbog majice, u Tuzima se veličaju OVK teroristi. 

- Đukanović je kreator politike mržnje, diskriminacije i netrpeljivosti. Usuđujem se priznati da i moja retorika nije bila najodmerenija u odbrani od njegovog zla, ali u tom haosu vi nemate mnogo opcija. Isti problem je imala svaka zajednica u Crnoj Gori. Kako mu je kad odgovaralo, napadao je Srbe, Crnogorce, Bošnjake, Albance... Niko nije bio pošteđen. Tako da je pred nama jedan veliki posao konsolidacije i vraćanja u normalne tokove.

Šta politika pomirenja koju pominjete konkretno znači kada su odnosi sa Srbijom u pitanju?

- Pomirenje, stabilnost i napredak su ključne osovine politike koju zastupam. Time ćemo unaprediti i odnose sa zemljama regiona, uključujući i Srbiju. Nikada se više ne sme desiti da neko s državne funkcije, a radi ličnog interesa, zavađa zvaničnu Crnu Goru s komšilukom. To nije prirodno i dobronamerno. Ako želimo biti deo evropskog društva, potrebno je osloboditi narod stega rampi i administrativnih teškoća. Zato je inicijativa "Otvoreni Balkan" privukla veliku pažnju jer se potpuno uklapa u demokratski koncept slobodnog protoka ljudi, roba i usluga.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Da li će položaj srpskog naroda, ukoliko pobedite, biti poboljšan?

- Očekujem velike promene za svakoga ko živi u Crnoj Gori. Predstoje nam obnova zemlje, otvaranje novih radnih mesta, drugačiji investicioni ambijent, bolja povezanost društva i iskreniji pristup svakom poslu. Pogledajte šta se desilo u preduzećima u koja su došli ljudi iz Demokratskog fronta. Prvi put se stvara nova vrednost, ostvaruje profit, ulaže u nove projekte, a u fokusu je uvek građanin, ma kako se on osećao i izjašnjavao.

Možda je morao da se kandiduje

Andrija Mandić ne isključuje mogućnost da je Milo Đukanović bio primoran da se kandiduje za predsednika.

- Đukanović je, po vlastitom priznanju, iscrpljen i nema više motiva za bavljenje politikom. Nije isključeno da je bio primoran da se kandiduje iako će izgubiti izbore jer kriminalni sistem koji je dugo gajio trpi ozbiljne gubitke. Ostaje još samo završni politički udarac gde moramo svi zajedno da nokautiramo grogiranog protivnika, koji tada neće imati nikakve šanse da se bilo kada oporavi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading