OBISTINILE SE CRNE SUMNJE! Vlasnik poslednjeg video kluba u Zagrebu pronađen MRTAV nakon 3 meseca potrage!

Autor:

Svet

08.03.2023

06:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marko Jantol (45) iz Zagreba nestao je 11. decembra prošle godine.

OBISTINILE SE CRNE SUMNJE! Vlasnik poslednjeg video kluba u Zagrebu pronađen MRTAV nakon 3 meseca potrage!

Foto: NESTALI.HR

Jantol (45), inače vlasnik kultnog zagrebačkog video kluba Pauk, nestao je u decembru, a sada je njegova porodica potvrdila da je pronađen mrtav.

Dragica Jantol, majka Marka Jantola, objavila je na društvenim mrežama da je Markovo telo pronađeno ove nedelje u Zagrebu.

Od Jantola od decembra nije bilo nikakvog traga,a porodica je svojevremeno molila za pomoć i informacije.

On je u  novembru istupio u javnost, nakon što je krenula priča o stečaju.

Marko Jantol se u javnosti pojavljivao periodično, uglavnom kao vlasnik poslednjeg video klubu u Zagrebu. Video klub Pauk otvoren je krajem 90-ih i u najbolje doba imala je preko 20.000 članova. Sad je pred stečajem.

- Mislim da nećemo opstati - rekao je kratko za Index krajem godine Jantol.

U javnost je istupio sredinom novembra, nakon što su stigle informacije da je Trgovački sud u Zagrebu u predloženom stečaju Malog pauk-filma j.d.o.o., preduzeća koja upravlja posljednim zagrebačkom video klubom, pozvao institucije da dostave uverenja je li taj dužnik vlasnik aviona, plovila, nekretnina, primatelj dividende ili imatelj vrijednosnih papira.

Stečaj je krajem juna predložila Finansijska agencija (Fina) zbog utvrđenog duga od 20.499 kuna, a sud je u postupku vezanom uz video klub Pauk zatražio izjave Središnjeg klirinškog depozitarnog društva, Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i zaključno - Državne geodetske uprave. Tim je institucijama dan rok od osam dana, a protiv tog sudskog zaključka nije bila dopuštena žalba.

"Bez teksta sam"

On je rekao je kako je zapanjen uključivanjem ovako važnih institucija u predloženi stečaj, naročito proverom i zatraženim uverenjima poseduje li on, kao dužnik, avion ili brod.

- Ovo mi je prva vest. Nemam teksta, ne znam šta da kažem, da se smejem ili plačem -  kazao je svojevremeno Jantol. Dodao je i kako zna da je dužnik te priznaje da ima zaostatke u plaćanju.

- S jedne strane je Netflix, a s druge video klub Pauk s dvadesetak hiljada kuna duga. To je borba s vetrenjačama. No u borbi s običnim preživljavanjem u ovim vremenima krize nisam samo ja ugrožen. Ljudi čuvaju svaku kunu i ne znaju što će biti sutra. Ugroženi su i svi obrti u susedstvu na zagrebačkoj Trešnjevci - rekao je Jantol u novembru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading