PUTINOV OBAVEŠTAJAC I DIREKTOR CIA OČI U OČI: Cure detalji sa sastanka - OSEĆALA SE DRSKOST I AROGANCIJA

Autor:

Svet

26.02.2023

16:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sastanak direktora CIA Vilijama Bernsa i direktora Spoljnoobaveštajne službe Rusije Sergeja Nariškina u novembru 2022. godine radi razgovora o sprečavanju upotrebe nuklearnog oružja bio je „veoma mučan", izjavio je rukovodilac američkog ministarstva u intervjuu televiziji Si-Bi-Es.

PUTINOV OBAVEŠTAJAC I DIREKTOR CIA OČI U OČI: Cure detalji sa sastanka - OSEĆALA SE DRSKOST I AROGANCIJA

Foto: Tanjug/AP

- Gospodin Nariškin je izrazio veoma prkosan stav, osećala se drskost i arogancija - rekao je on.

Berns smatra da takav pristup ruskog kolege odražava odnos predsednika Vladimira Putina prema konfliktu u Ukrajini - veruju da je vreme na strani Rusije, da Ukrajinci mogu da budu poraženi, da će Evropa biti iscrpljena i da će na kraju na Zapadu zavladati politički umor od pomaganja Ukrajini.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Šef Spoljno-obaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin i direktor CIA Vilijam Berns razgovarali su u Ankari 17. novembra o sprečavanju izbijanja nuklearnog rata, saopštio je tada turski lider Redžep Tajip Erdogan novinarima na povratku sa samita G20 koji je održan na Baliju.

Amerika je podvukla da se nije razgovaralo o rešavanju sukoba.

Nariškin je tada rekao da je sastanak bio sadržajan, s obzirom na to da su uspeli mnogo da kažu jedan drugom, da pojasne pozicije i nije isključio mogućnost ponovnog razgovora.

U Kremlju su tada naveli da će se sastanak, najverovatnije, još jednom održati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading