KOBNI SELFI U HERCEG NOVOM: Dete (13) povukao talas, pa nestalo u moru - nastavljena potraga!

Autor:

Svet

19.01.2023

10:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani se uključuju oprezno u potragu za dečakom kojeg je talas povukao u more i koji je tada nestao u Herceg Novom.

KOBNI SELFI U HERCEG NOVOM: Dete (13) povukao talas, pa nestalo u moru - nastavljena potraga!

Foto: Shutterstock, pixabay

Nestalo dete u Herceg Novom

Potraga za trinaestogodišnjim N. V. iz Herceg Novog, koji je nestao sa šetališta Pet Danica, gde ga je talas povukao u more, nastavljena je danas, prenosi RTCG.

Osim u moru, ronioci i spasioci dete traže i na kopnu. Načelnik Centra bezbednosti Herceg Novi, Predrag Žižić, izjavio je za TVCG da je događaju upoznata i Uprava policije Hrvatske, u slučaju da se telo dečaka pojavi u vodama susedne države.

- Građani se uključuju oprezno i preporučio bih da se ne uključuju samostalno, već da o svim ativnostima obaveste nadležni - rekao je Žižić.

U potrazi učestvuju plovila i ljudstvo Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL), Mornarice Vojske crne Gore, Uprave policije, RCUD-a i Službe zaštite i spašavanja Herceg Novi.

Pretražuje se veći dio akvatorijuma Topaljskog zaliva, a oko 10 sati u pretragu iz vazduha, uključio se i helikopter Vojske Crne Gore.

Načelnik sektora za traganje i spasavanje na moru u UPSUL-u Žarko Lukšić, za Boje jutra na Televiziji Vijesti kazao je da će u potrazi za dečakom pomoći i stabilizacija vremenskih uslova.

Naveo je i da su meteo prilike i dalje nepovoljne, ali da su ipak nešto bolje nego prvog dana potrage za nestalim dečakom.

- Nadamo se da će more da se izbistri. Sve državne institucije su uključene u akciju potrage za nestalim dečakom. Rano jutros su krenule dalje pretrage... - rekao je Lukšić.

On je dodao da će još jedan spasilački skuter biti uključen u pretrage, kao i Mornarica Crne Gore, sektor Granične policije... Veliku pomoć očekuju od Vojske Crne Gore iz vazduha...

- Helikopter veoma brzo i lako može da snima, ima optička sredstva, kamere koje mogu da vrše pretragu terena u kopnenom dijelu i ka otvorenom moru. Dronove trenutno nije moguće koristiti zbog vremenskih prilika - naveo je Lukšić.

Trinaestogodišnjak je preksinoć nestao oko 22 sata, kada ga je talas povukao u more. Prema nezvaničnim informacijama iz Odeljenja bezbednosti Herceg Novi, dva dečaka sišla su sa šetališta da se fotografišu, nakon čega je talas povukao jednog od njih, prenosi RTCG.

- Usled velikih talasa, tamo je vetar bio skoro 100 km/h, talas je dečaka povukao sa tog šetališta u more i on je nestao. Mi sa specijalnim spasilačkim skuterom vršimo pretrage, verovatno je utopljenje. Trenutno su teški uslovi, jake su morske struje i talasi - kazao je CdM-u Lukšić.

 

Danilo Mijajlović iz Regionalnog Ronilačkog centra Bijele kazao je CdM-u da su njihovi timovi angažovani sinoć od 23 časa.

- Uslovi za ronjenje su veoma loši, veliki talasi u priobalnom delu otežavaju pretragu. Kako dan odmiče očekujemo da će se uslovi poboljšati, ali se večeras ponovo očekuje jako nevreme - istakao je Mijajlović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading