GORAN KOJI JE UBIO DETE U ZAGREBU DAN PRE PIJAN NAJAVIO ŠTA NAMERAVA DA URADI? Nisu ga shvatili ozbiljno

Autor:

Svet

07.01.2023

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teško povređena žena od petka se više ne nalazi u životnoj opasnosti.

GORAN KOJI JE UBIO DETE U ZAGREBU DAN PRE PIJAN NAJAVIO ŠTA NAMERAVA DA URADI? Nisu ga shvatili ozbiljno

Foto: Facebook. Tanjug/Printscreen

Pravobraniteljka za ravnopravnost polova Višnja Ljubičić pokrenuće ispitni postupak kako bi se analiziralo jesu li u slučaju brutalnog ubistva 1,5-godišnjeg deteta u zagrebačkom naselju Kozari put i pokušaja ubistva 42-godišnje detetove majke zakazale institucije.

Potpuno rastrojen, već pre osuđivani kriminalac i porodični nasilnik Goran K., kao što je poznato, u večernjim satima u sredu došao je do kuće svoje bivše nevenčane supruge i nakon svađe nju i njeno malo dete napao sekirom. Zadao im je teške povrede od kojih je dete preminulo, a majka završila u kritičnom stanju.

Goran se nakon kratkog bekstva, u kojem je prvo automobilom izazvao dva sudara, a zatim sleteo s puta, počinio samoubistvo bacivši se pod točkove jurećeg kamiona na auto-putu A3. Nakon što su u četvrtak iz KB-a Dubrava dolazile zabrinjavajuće vesti o stanju teško povređene majke za čiji su se život borili hirurzi, juče joj se stanje ipak stabilizovalo te, prema izjavama lekara, više nije bila u životnoj opasnosti.

Postupak nadzora koji sledi, prema svemu sudeći, biće složen jer je postupanja i policije i Centra za socijalnu pomnoć u slučaju Gorana K. i njegove bivše supruge, koliko je Jutarnji uspeo da rekonstruiše, bilo više.

Republika

Foto: Facebook

Goran K.

 

Policija je na konferenciji za novinare izvestila da su i Knežević i njegova bivša supruga bili u tretmanu Centra za socijalnu pomoć. Kako je Jutarnji uspeo da rekonstruiše, prijave ili, pak, naznake prijava jednog bivšeg supružnika drugom događale su se naizmenično. U skladu sa zakonom, policija je Gorana zbog tih prijava procesuirala tri puta, najpre prekršajno, a zatim i krivično.

Međusobne optužbe

Najpre je 2016. policija protiv Gorana K. pokrenula prekršajni postupak zbog porodičnog nasilja. Godinu dana posle, 2017., ponovo je prijavljen, ovaj put krivično, zbog pretnje na štetu nevenčane supruge te ga je policija predala pritvorskom nadzorniku, što znači da ga policija nije pustila da se u predstojećem postupku brani sa slobode. Godinu dana posle, 2018., Goran G-K. je zbog pretnje prijavio svoju nevenčanu suprugu, no ubrzo je prijavu povukao.

Dve godine posle, krajem jula 2020, nevenčana supruga ponovo je prijavila Gorana zbog dva krivična dela: pretnje i povreda detetovih prava. Temeljem tih prijava policija ga je uhapsila te je i tada predat pritvorskom nadzorniku. Upravo zbog tih optužbi sud je Goranu izdao meru zabrane prilaska nevenčanoj supruzi i njenoj deci, koja je trajala od sredine decembra 2020. do marta 2021. kada je ukinuta.

Goran je, koliko je poznato, tu meru poštovao. Jutarnji nije uspeo da sazna da li je u tom postupku osuđen ili oslobođen. Premda više nije bilo krivičnih prijava, u avgustu prošle godine Centar za socijalnu pomoć izvestio je policiju kako postoje naznake da su oboje bivših supružnika zapretili jedno drugom, no oboje su izjavili da pretnji nije bilo. Sve do kobne srede uveče, prenosi Telegraf.rs.

Ukinute mere

Dan nakon stravičnog zločina susedi, koji su i dalje u šoku, rekli su da je među njima "uvek bilo svađa". Štaviše, posvađali su se i prethodni dan, u utorak, no susedi to nisu prijavili policiji jer su, kažu, "navikli". Iako je Goran K. bio otac srednjeg od troje dece D. P. te nevenčani suprug, kažu da je redovno dolazio, a živeo je samo nekoliko kuća dalje.

- Odjednom su se pojavila brojna policijska kola i dva vozila Hitne pomoći. Čuo sam prie neku svađu na ulici, ali to je kod nas uobičajeno, nismo ni pomislili da bi se moglo ovakvo šta dogoditi. Evo, sad mi suze idu na oči kad shvatam šta se dogodilo. Da sam to barem mogao ikako sprečiti - rekao je jedan od komšija.

Drugi, pak, kažu da je Goran bio osuđivan zbog nasilja i imovinskih delikata, ali se uglavnom ponašao normalno. Ipak, navodno se opijao danima te je u jednom lokalnom kafiću najavio šta će učiniti, ali nisu ga shvatili ozbiljno jer "takvi su kad popiju".

Noću je nosio naočare za sunce i vikao na mobilni

Poslednje sate uoči krvavog pohoda Goran je proveo u kafiću na Kozari putevima. Supruga vlasnika, koja je zamolila da ne navodimo podatke, kaže kako je tamo retko zalazio, najviše dva do triput godišnje.

- Te večeri bio je jako nervozan. Ja sam samo prošla i vidjela sam da nosi naočare za sunce. Uvek ih je nosio, i po danu i po noći. Šetao je kafićem, razgovarao je s nekim mobilnim, videlo se da je ljut, ali nisam shvatila zašto", rekla je.

Kaže kako žrtvu D. P. poznaje od ranije, no ali ne zna zašto je tačno došlo do sukoba.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading