ČAĐENOVIĆ BIO PRIPADNIK KAVAČKOG KLANA? Tužilaštvo izdalo saopštenje o hapšenju specijalnog tužioca, poznato za šta se sve tereti

Autor:

Svet

09.12.2022

17:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je dao iskaz u prisustvu svog branioca, advokata Lazara Akovića.

ČAĐENOVIĆ BIO PRIPADNIK KAVAČKOG KLANA? Tužilaštvo izdalo saopštenje o hapšenju specijalnog tužioca, poznato za šta se sve tereti

Foto: youtube.com/printscreen

Specijalni tužilac Saša Čađenović sredinom 2020. godine je postao pripadnik kavačkog klana, navodi se u saopštenju Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

Čađenoviću je određeno zadržavanje do 72 sata, nakon saslušanja kojim je rukovodio tužilac Miloš Šoškić.

Čađenović je uhapšen jutros po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), zbog stvaranja kriminalne organizacije i zloupotrebe položaja.

"Specijalni tužilac S.Č. saslušan je danas u Specijalnom državnom tužilaštvu u svojstvu osumnjičenog, za krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i četiri krivičnih dela zloupotreba službenog položaja. Osumnjičenom se stavlja na teret da je, u periodu od sredine 2020. do ove godine, postao pripadnik kriminalne organizacije 'Kavački klan', sa ulogom i zadacima da kao specijalni tužilac u ovom tužilaštvu, a po uputstvima i naredbama organizatora, ne preduzima krivično gonjenje i ne pokreće krivične postupke protiv organizatora i članova kriminalne organizacije, da onemogućava da budu otkriveni kao izvršioci najtežih krivičnih dela i da, u situaciji kad su za to ispunjeni zakonski uslovi, ne predlaže da se pripadnicima organizacije koji su lišeni slobode odredi pritvor, što je prihvatio i izvršavo u više krivičnih predmeta, odnosno postupaka", navodi se u saopštenju SDT-a koje potpisuje tužilac portparol Vukas Radonjić.

Navode da je Čađenović saslušan u prisustvu branioca, da je izneo odbranu i da nije priznao krivična dela za koja se sumnjiči, niti odgovarao na pitanja specijalnog tužioca.

- Nakon što bude određeno sprovođenje istrage protiv njega, nadležnom sudu će biti predloženo i da mu odredi pritvor - dodaju iz SDT-a.

Čađenović je iskaz dao u prisustvu svog branioca, advokata Lazara Akovića.

Aković je za Vijesti rekao da je Čađenović pred tužiocem Šoškićem "kategorično negirao izvršenje krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret".

Čađenović je u zgradu SDT-a priveden je oko podne.

- Nakon što se upoznam sa rešenjem u zakonskom roku izjaviću žalbu - rekao je advokat Aković, dodajući da zbog nesmetanog vođenja postupka ne može govoriti o detaljima sa saslušanja.

On je istakao i da je Čađenović detaljno izneo odbranu.

Čađenović je, kako je ranije danas saopštio portparol državnog tužilaštva Vukas Radonjić, uhapšen zbog osnova sumnje da je obavljajući funkciju specijalnog tužioca, u periodu od sredine 2020. do 2022. godine, učinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading