DEKA ZDRAVKO (86) DOBIO UPUT DA PROVERI TRUDNOĆU: Region šokirala doktoka iz Teslića i muškarac koji je "čudom ostao u drugom stanju" (FOTO)

Autor:

Svet

08.12.2022

21:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija uputa izdatog u Domu zdravlja u Tesliću

DEKA ZDRAVKO (86) DOBIO UPUT DA PROVERI TRUDNOĆU: Region šokirala doktoka iz Teslića i muškarac koji je "čudom ostao u drugom stanju" (FOTO)

Foto: TwitterPrintscreen/@zoranceran2//Pixabay.com

Deda dobio uput za proveru trudnoće

Javnost i dalje bruji o nesvakidašnjem slučaju koji se dogodio u Tesliću u Bosni i Hercegovini.

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija uputa izdatog u lokalnom Domu zdravlja "Sveti Sava" kojim se deda Zdravko (86) iz Teslića upućuje na kontrolu normalne trudnoće.

Fotografija je naprečac postala hit na društvenim mrežama, a sada se oglasio i direktor Doma zdravlja koji je pojasnio kako je došlo do komične situacije gde je muškarac "čudom" zatrudneo.

- Proteklih dana svedoci smo negativne kampanje koja se odvija na društvenim mrežama protiv naše Ustanove i konkretno protiv jednog od naših doktora medicine. Negativna kampanja vodi se putem interneta i nekorektnog izveštavanja pojedinih internet portala, a povod je greška na jednoj uputnici od strane naše doktorice porodične medicine - navodi direktor Mladen Кovanušić.

 

 

Dodaje da greška nema nikakvu negativnu posledicu po pacijenta, ali ima izrazito negativne posledice po ugled ustanove i doktora.

- Događaj se desio dana 05.12.2022. godine u ordinaciji Službe porodične medicine jer je pacijentkinja tražila uput za laboratoriju. Doktorica je odmah izdala uputnicu da ne bi čekala jer se radilo o trudnoći, ali je došlo do nenamerne tehničke računarske greške tako da su na uputu ostali podaci pacijenta kojeg je doktorica već imala u tom momentu na pregledu u ordinaciji. Uvidom u izdatu uputnicu doktorica je izvršila pregled podataka i uočila grešku te navedenu uputnicu izbrisala iz informatičkog sistema tako da je postala nevažeća. Međutim, odštampana uputnica ostala je kod pacijentkinje, a istu tu uputnicu ona potom objavljuje javno i to sa podacima koji nisu njeni tako da je ugrozila poverljivost podataka prema drugom pacijentu čiji su podaci ostali na toj pogrešno izdatoj uputnici - navodi Kovanušić.

Trudnica je prema njegovim rečima odmah dobila uput sa ispravnim podacima.

- Napominjemo da se ovakve tehničke greške, koje nisu profesionalne, dešavaju svakodnevno i da su lekari i medicinski radnici često u vrlo nezgodnom položaju jer informatički sistem ima nedostatke i često usled toga prave se tehničke greške - navodi Kovanušić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (2)

Loading
Rajko

09.12.2022 19:25

Muvao se neko preko reda, pa su se zeznuli. To se meni desilo na decijem.

balkan je to

09.12.2022 19:40

sta se cudite na balkanu ima tristo cuda samo u ostalom svetu sedam