NOVE VESTI O DEVOJČICI KOJU JE DEDA OTEO IZ DOMA I DOVEO U SRBIJU: Poznato kakva će biti njena sudbina - Ustavni sud Hrvatske doneo odluku!

Autor:

Vesti

25.11.2022

22:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ustavni sud Republike Hrvatske doneo je rešenje, a evo šta će po njemu biti od sada sa devojčicom koju je deda oteo iz doma i doveo u Srbiju.

NOVE VESTI O DEVOJČICI KOJU JE DEDA OTEO IZ DOMA I DOVEO U SRBIJU: Poznato kakva će biti njena sudbina - Ustavni sud Hrvatske doneo odluku!

Foto: Shutterstock, Facebook

Miroslav Veršegi, deda koji je oteo unuku

Milanu Veršegiju, ocu osmogodišnje devojčice koju je deda Miroslav Veršegi 19. juna oteo iz doma za decu u Osijeku kako ne bi bila data na usvajanje i doveo u Srbiju, vraćeno je starateljstvo nad ćerkom!

Ovo otkriva deda Miroslav, koji je, podsetimo, rešio da uzme unuku iz doma u kojem je boravila godinu i po dana odlukom centra za socijalni rad u Osijeku, nakon što je njenom ocu Milanu oduzeto pravo na starateljstvo jer je, kako tvrdi deda Miroslav, ostavio dete komšinici na čuvanje i sa njom potpisao ugovor kod notara.

- Ustavni sud Republike Hrvatske doneo je rešenje po kome su sve odluke o oduzimanju deteta ocu odbačene i njemu je vraćeno starateljstvo. Ta odluka je stigla pre nekoliko dana, još uvek čekam da mi advokatica mejlom pošalje celo rešenje, koje ima 18 stranica - priča nam deda Miroslav:

- Moj sin je tom odlukom opet postao staratelj detetu, čime je privremena starateljica iz doma u Osijeku faktički izgubila privremeno starateljstvo nad mojom unukom i to znači da oni sada ne mogu potraživati putem Haške konvencije o građanskopravnim aspektima međunarodne otmice dece da se dete vrati u Hrvatsku.

Da podsetimo, majka devojčice koju je deda Miroslav Veršegi (65) oteo iz Doma za decu u Osijeku i doveo u Srbiju, prethodno je podnela, iz očaja, sudu u mestu u kojem žive, predlog za dobijanje starateljstva nad ćerkom, čime je zvanično otvoren i postupak pred srpskim državnim organima.

Ovu informaciju preneo je takođe deda Miroslav, koji je 19. juna iz pomenutog doma uzeo osmogodišnju unuku. Ona je tamo boravila godinu i po odlukom Centra za socijalni rad u Osijeku, nakon što je njenom ocu Milanu Veršegiju oduzeto pravo na starateljstvo jer je, kako tvrdi deda Miroslav, ostavio dete komšinici na čuvanje nekoliko dana i s njom potpisao ugovor kod notara.

Na sreću, ovaj postupak neće morati da se sprovede do kraja, jer je ocu Milanu Veršegiju vraćeno starateljstvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading