PRVO OBRAĆANJE PREDSEDNICE SLOVENIJE: Boriću se za demokratiju! Pahor joj čestitao

Autor:

Svet

13.11.2022

22:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nezavisna kandidatkinja Nataša Pirc Musar rekla je večeras u svom prvom obraćanju nakon što je postalo jasno da je pobednik predsedničkih izbora u Sloveniji, da će biti predsednica svih građana i da će se boriti za demokratiju.

PRVO OBRAĆANJE PREDSEDNICE SLOVENIJE: Boriću se za demokratiju! Pahor joj čestitao

Foto: Tanjug/AP

Nataša Pirc Musar osvojila je 53,88 odsto glasova u drugom krugu izbora, naspram rivala Anžea Logara iz Slovenačke demokratske stranke, koji je osvojio 46,12 odsto, na osnovu 99 odsto prebrojanih glasova, javlja ''''Delo''''.

- Hvala svima koji su izašli na izbore. Čestitam Logaru, želim mu puno sreće u budućnosti. U prethodnih pet meseci dokazali smo da se može komunicirati sa poštovanjem. Takvi ljudi su potrebni Sloveniji, potrebni su takvi političari - rekla je Pirc Musar, prenosi ljubljanski list.

Ona je dodala da su "Slovenci jasno rekli kakvu Sloveniju žele".

- S ponosom ću ući u predsedničku palatu. Daću sve od sebe da budem predsednica svih građana i boriću se za demokratiju - dodala je Pirc Musar.

Ona će stupiti na dužnost 23. decembra i zameniće odlazećeg predsednika Boruta Pahora, koji joj je večeras u telefonskom razgovoru čestitao pobedu na predsedničkim izborima i pozvao je da se u utorak sastane sa njim u Predsedničkoj palati.

U objavi na Tviter nalogu se navodi da je Pahor čestitao i drugom kandidatu u drugom krugu izbora, Anžeu Logaru, posebno na njegovom "ujedinjujućem govoru nakon izbora", prenosi STA.


Pirc Musar postala je prva žena predsednik Slovenije, pošto je u drugom krugu izbora kao nezavisni kandidat osvojila više glasova od protivkandidata Logara iz Slovenačke demokratske stranke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading