PALA ODLUKA! CIK usvojio odluku o objavljivanju rezlutata opštih izbora, evo šta će biti sa izborima za PREDSEDNIKA

Autor:

Svet

22.10.2022

20:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK) usvojila je večeras Odluku o utvrđivanju i objavljivanju rezultata opštih izbora u BiH održanih 2. oktobra.

PALA ODLUKA! CIK usvojio odluku o objavljivanju rezlutata opštih izbora, evo šta će biti sa izborima za PREDSEDNIKA

Foto: Tanjug/NENAD MIHAJLOVIC

Predsednik CIK Suad Arnautović rekao je na sednici da brojanje glasova za predsednika Republike Srpske još nije završeno.

Rezultati za predsednika i potpredsednike Republike Srpske će biti utvrđeni dopunskom odlukom CIK BiH nakon utvrđivanja rezultata.

Protiv ove odluke se mogu podneti zahtevi za ponovno brojanje glasova i prigovori na rezultate izbora te žalba Apelacionom odeljenju Suda BiH, pišu Novosti.

Arnautović je precizirao da je do danas u 18 sati obrađeno 1.070 od 2.239 biračkih mesta, prenosi Klix.ba.

Danas je bio poslednji dan roka do kojeg je CIK morao da objavi rezultate izbora.

Prema preliminarnim rezultatima, mandate u Predsedništvu BiH osvojili su Denis Bećirovic, Željka Cvijanović i Željko Komšić, a u trci za mandate u parlamentima države i entiteta pojedinačno su najviše glasova dobile tri najveće nacionalne stranke - Dodikov Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Stranka demokratske akcije (SDA) i Hrvatska demokratska zajednica BiH (HDZ).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading