PLENKOVIĆ KIDISAO NA SRBIJU DA BI ZATAŠKAO MUTNE RADNJE: Hrvatska krijumčari naftu uprkos sankcijama!

Autor:

Svet

07.11.2022

12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sankcije koje je Zapad uveo na rusku naftu izgleda važe za jedne, a za druge ne.

PLENKOVIĆ KIDISAO NA SRBIJU DA BI ZATAŠKAO MUTNE RADNJE: Hrvatska krijumčari naftu uprkos sankcijama!

Foto: Tanjug/AP

Naftna platforma

Zbog paketa sankcije zapadnog pakta protiv Rusije, kojim je obuhvaćen i uvoz nafte, Srbiji je faktički zabranjeno da uvozi taj energent iz Rusije.

Odmah se otkrilo da oza komplikovanih političkih procedura za zaustavljanje uvoza ruske nafte u Srbiju stoji Hrvatska. Međutim, sada je otkriveno i da ista ta Hrvatska krši evropske sankcije protiv Rusije!

Foto: Printscreen/Večernje novosti

Andrej Plenković

Kako su objavili mediji, hrvatske kompanije ne poštuju sankcije na kojima je Zagreb insistirao u slučaju Srbije.

Naime, nafta se pretače na otvorenom moru, u međunarodnim vodama, čime Zagreb zaobilazi zabrane koje je Zapad uveo. Da sve bude još gore, hrvatske kompanije naftu voze direktno za SAD, čime direktno postaju ratni profiteri.

Večernji list objavio je da se ruska nafta prevozi do Malte i Afrike, da se potom pretače s broda na brod, a onda se "prekucavanjem" falsifikuju papiri kako bi se zataškalo poreklo nafte i s njom krenulo dalje. Nafta se onda prevozi tamo gde, s obzirom na sankcije, ne bi smela stići. Ističe se da to rade kompanije u vlasništvu Hrvata, i to u vreme dok EU nominalno sankcioniše Rusiju.

Hrvati slagali ceo Zapad

Međutim, kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozoravao na sve to, iz Zagreba su zakukali kako je Vučić "faktor nestabilnosti" i "ruski čovek", iako je srpski predsednik bio i ostao samo svoj i čovek iz naroda.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Andrej Plenković

Ostaje otvoreno pitanje i da li je Andrej Plenković kidisao na Srbiju da bi zataškao krijumčarenje nafte hrvatskih firmi. Iako su maske brzo pale, Plenković je tako kupio dragoceno vreme koje je iskoristio da Hrvatska profitira na rat u Ukrajini!

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading