HRVATSKA NA NOGAMA! Uhapšen serijski manijak (21), počinio za kratko vreme čak 54 krivična dela! Vrbovao DECU PREKO DRUŠTVENIH MREŽA, NEKE SILOVAO I UCENJIVAO!

Autor:

Svet

03.11.2022

17:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brojni zločini možda nikada ne bi bili ni otkriveni da se nesrećne devojčice nisu poveravale drugaricama, a onda je alarmirana policija.

HRVATSKA NA NOGAMA! Uhapšen serijski manijak (21), počinio za kratko vreme čak 54 krivična dela! Vrbovao DECU PREKO DRUŠTVENIH MREŽA, NEKE SILOVAO I UCENJIVAO!

Foto: Profimedia, Shutterstock

Zagrebačka policija uhapsila je mladića (21) koji je, koristeći društvene mreže, za kratko vreme počinio čak 56 krivičnih dela.

Na Internetu se dopisivao sa maloletnim devojčicama sa kojima se nalazio, a neke je od njih i silovao. Brojni zločini možda nikada ne bi bili ni otkriveni da se nesrećne devojčice nisu poveravale drugaricama, a onda je alarmirana policija.

Akcija hvatanja silovatelja imala je kodni naziv "Nemezida 7", a bili su uključeni policajci iz Zagreba i Varaždina. Na društvenim mrežama su, gotovo dva meseca, pratili mladića koji je nastavljao dopisivanje i ubrzo su došli do zastrašujućih saznanja polnog zlostavljanja dece. Ukupno je bilo 35 devojčica koje su bile žrtve, u spektru različitih nedela sa maloletnicama, od pornografije do podvođenja. Nasilnik je nekoliko maloletnih devojčica i silovao, a neke je ucenjivao da će objaviti kompromitujući materijal ako kažu šta im se dogodilo.

Među žrtvama je čak 31 maloletna osoba, a policija sada istražuje koliko su dugo bile žrtve polnog zlostavljanja i da li je bilo još žrtava.

Postoji aplikacija Red baton, na kojoj žrtve mogu da prijave zlostavljače. U poslednje vreme u Hrvatskoj je bilo više slučajeva da su zlostavljači dolazili u kontakt sa žrtvama preko društvenih mreža, izbegavajući da budu pravovremeno otkriveni.

Policija želi da otkrije da li je mladić imao pomagače, ili je delovao sam. Nastoji da uključi i školski sistem da bi prevencija takvih zločina bila efikasnija, jer je sve više maloletnika koji nasedaju seksualnim predatorima na internetu. Zlostavljač je u zatvoru, a ima indicija da je čak stotinak mladih devojaka u protekle četiri godine bilo u kontaktu sa njim.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading