PUTIN NA TACNI DOBIO UKRAJINSKE PLANOVE, ZA SVE JE ZASLUŽAN "DŽOKER": Rusi provalali američki sistem "DELTA" - OVO BI MOGLO DA PREOKRENE STANJE NA FRONTU! (VIDEO)

Autor:

Svet

01.11.2022

14:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stanje na frontu u Ukrajini dramatično bi moglo da se promeni u korist Rusije, koja je poslednjih meseci uglavnom u defanzivnom položaju, zahvaljući otkriću ruskih hakera.

PUTIN NA TACNI DOBIO UKRAJINSKE PLANOVE, ZA SVE JE ZASLUŽAN "DŽOKER": Rusi provalali američki sistem "DELTA" - OVO BI MOGLO DA PREOKRENE STANJE NA FRONTU! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP/printscreen

Ruski predsednik Vladimir Putin i ruska armija kao na tanci imaju podatke o ukrajinskim trupama na frontu zahvaljujući hakerima koji su upali u američki program za komandu i kontrolu "Delta", navode proruski mediji i Telegram kanali.

Ovaj program, kako se navodi, u prošlosti su u više navrata koristile Oružane snage Ukrajine i time se javno hvalile, a sada su sve informacije koji su tamo postavljene postale trofej ruske vojske.

Ovo je, kako navode Telegram kanali, ocenio glavni haker poznat pod kodnim imenom Džoker.

- U suštini, "Delta" je interaktivna mapa koja prikazuje sve podatke o lokaciji prijateljskih trupa, neprijateljskih trupa, kasarni, skladišta municije, obaveštajne podatke, informacije o napadima i slično. Ukrajinska vojska je jednostavno unela sve informacije u jedinstvenu bazu podataka i mogla je da ih koristi za planiranje napada i koordinaciju svojih akcija - navodi "Džoker", a prenose Telegram kanala.

Prema njegovim rečima, hakeri su virusom zarazili svaki računar koji se ikada prijavio na "Delti" i promenili im podatke.

- Dok Ukrajinci redovno pune svoje baze podataka programima koje su donirali njihovi američki vlasnici, mi čak ne moramo ništa da izmišljamo ili instaliramo. Mi samo koristimo njihove programe onlajn - rekao je haker.

Podsetimo, ukrajinska kontraofanziva je počela krajem oktobra i početkom septembra primorala je predsednika Putina da pokrene proces delimične mobilizacije u okviru koje je regrutovano 300.000 vojnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading