LOVCI NA MIGRANTE ČUVAJU GRANICE: Mađari uvode građanski puk!

Autor:

Svet

09.10.2022

14:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mađarske vlasti uvode službu građanskog puka koja će služiti sprečavanju upada ilegalnih migranata u tu državu.

LOVCI NA MIGRANTE ČUVAJU GRANICE: Mađari uvode građanski puk!

Foto: youtube.com/printscreen

Mađarske vlasti uvele su posebnu službu koja će služiti za sprečavanje ulaska ilegalnih migranata u tu državu.

Kako Jutarnji list navodi, vlasti su već počele da sprovode promotivnu kampanju za regrutovanje službenika. Postoji obavezna obuka za one koji budu poželeli da "love" migrante, a kako se saznaje, do sada se prijavilo već 2.000 dobrovoljaca, što je polovina od željene kvote.

 

Ovo ne treba da čudi, jer će polaznici imati redovnu platu, obezbeđen smeštaj i obroke. Uz to, nakon četiri nedelje obuke polaznicima će biti dozvoljeno da sa sobom nose vatreno oružje, bojevu municiju, palicu, biber sprej, lisice i naočare za noćno promatranje. 

Ipak, među stanovništvom postoji bojazan da će se među dobrovoljcima pojaviti veliki broj ksenofoba i avanturista koji će tražiti priliku da iskoriste svoje porive. 

Centar za obuku smešten je 400 kilometara od Budimpešte, a dvorištem poligona ori se pesma u kojoj se ističe lojalnost prema Mađarskoj. 

Kao razlog za uvođenje ovakve službe mađarske vlasti navode rasterećenje pripadnika vojske i policije koji nadziru granicu prema Hrvatskoj i Srbiji.

-Te kriminalne grupe krše sve međunarodne propise, i prema krizi se moramo tako i ponašati, striktno poštujući naše zakone, a kako bismo zaštitili svoje zemlje i način života građana, moramo delovati zajedno- naveo je pre nekoliko dana ministar policije Aleksandar Vulin osvrćući se na problem sa ilegalnim migrantima.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading