SKANDALOZNO, ODVRATNO I GREŠNO: Papa Franja izgrdio Evropu!

Autor:

Svet

09.10.2022

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja izjavio je danas da je važno kako se ophodimo prema migrantima i da je grešno odbacivati ih.

SKANDALOZNO, ODVRATNO I GREŠNO: Papa Franja izgrdio Evropu!

Foto: Tanjug/AP

Papa Franja stao u odbranu nadbiskupa iz Pariza

Papa Franja, pod utiskom nedavne nesreće na moru u kojoj je živote izgubilo više desetina migranata, izjavio je danas kako je "skandalozno, odvratno i grešno" odbacivanje migranata koji dolaskom u Evropu pokušavaju da se dokopaju boljeg života. 

-Odbacivanje migranata je skandalozno. Zaista, to je krivično delo i zbog toga oni umiru pred našim očima- naveo je papa u govoru održanom na Trgu Svetog Petra u Rimu. 

Papa je takođe dodao kako je Sredozemno more najveća grobnica na svetu aludirajući na to da je veliki broj ljudi upravo tu izgubilo svoje živote pokušavajući da dođu do zemalja zapadne i južne Evrope. 

Takođe je dodao da su i oni koji uspeju da dođu do granice itekako ugroženi, jer ih granična policija vraća sa granica i smešta u, kako kaže, "koncentracione logore" gde bivaju eksploatisani i tretirani kao robovi. 

U vezi sa tim, poglavar Rimokatoličke crkve kanonizovao je danas biskupa Đovanija Batistu Skalabrinija koji je poznat kao "otac migranata", kao i bolničara Artemidesa Zatija, velikog humanitarca koji je pomagao bolesnima u Argentini.

Podsetimo strašna nesreća dogodila se nedaleko od grčkog ostrva Kitera, gde su se prvrnula dva broda koja su ilegalno prevozila migrante iz Afrike, ali i zemalja Bliskog Istoka. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading