ON JE BIO "SPAVAČ"! Turci objavili sliku visokopozicioniranog člana kavačkog klana Milana Vujotića!

Autor:

Svet

29.09.2022

20:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Milan Vujotić (40) imao je kodno ime "amigo"!

ON JE BIO "SPAVAČ"! Turci objavili sliku visokopozicioniranog člana kavačkog klana Milana Vujotića!

Foto: Printskrin/Police Turkey

Visokopozicionirani pripadnik kavačkog klana Milan Vujotić (40), koji je uhapšen u Istanbulu zbog sumnje da je povezan sa kriminalnom grupom koja je 8. septembra u tom turskom gradu ubila vođu škaljaraca Jovana Vukotića, imao je kodno ime "amigo", odnosno prijatelj. Turski mediji prenose da je on bio takozvani "spavač" u Turskoj.

- Milana Vujotić, za kojim je raspisasna crvena Interpolova poternica uhapšen je u sklopu istrage ubistva Jovana Vukotića u naselju Šišli u Istanbulu. Vujotić je živeo u luksuznoj vili u naselju Maltepe, koja je bila iznajmljena na drugo ime. On je neko vreme praćen i 23. septembra je uhapšen - navode oni.

Turski mediji objavili su i fotografiju Milana Vujotića, na kojoj se vidi da je on potpuno promenio lični opis, pustio bradu i kosu.

Podsetimo, u Turskoj su pre Vujotića zbog likvidacije Jovana Vukotića uhapšeni i rođak Radoja Zvicera, Radoje Živković Žuti, Zdravko Perunović kao i još desetoro osumnjičenih, uglavnom turskih državljana. Među uhapšenima, kako je Kurir pisao, je i jedna žena crnogorskog porekla.

Foto: hurriyet.com.tr

Zdravko Perunović i Radoje Živković Žuti

 

- Istražitelji sumnjaju da je likvidaciju organizovao i platio 1,5 miliona evra Živković - naveli su mediji.

Milan Vujotić, prema operativnim podacima važi za visokopozicioniranog pripadnika kavačkog klana, a poternica je za njim prema pisanju Pobjede raspisana zbog stvaranja kriminalne organizacije, šverca droge i ubistva.

Njegovo ime prvi put se u medijima pojavilo 15. februara 2014., kada je pod njegov automobil u Podgorici aktivirana eksplozivna naprava, dok je bio u obližnjem lokalu sa porodicom. Istog dana, on je navodno napustio Crnu Goru i od tada se za njega nije čulo.

Interesantno je da je toga dana, prema evidencijama službi bezbednosti i počeo rat do tada jedinstvenog kavačkog i škaljarskog klana, pošto je upravo tada pala prva žrtva rata klanova. Na Novom Beogradu, dok je ulazio u podzemnu garažu ubijen je Goran Radoman sa Cetinja, blizak škaljarskom klanu, zvanično prva žrtva u sukobu koji traje već osam godina i do sada je odneo preko 50 života.

Crnogorsko tužilaštvo Vujotića sumnjiči da je zajedno sa Radojem Zvicerom planirao Vukotićevo ubistvo, u vreme dok je on boravio u zatvoru Spuž.

Bonus video:

Komentari (0)

Loading