ON JE BIO "SPAVAČ"! Turci objavili sliku visokopozicioniranog člana kavačkog klana Milana Vujotića!

Autor:

Svet

29.09.2022

20:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milan Vujotić (40) imao je kodno ime "amigo"!

ON JE BIO "SPAVAČ"! Turci objavili sliku visokopozicioniranog člana kavačkog klana Milana Vujotića!

Foto: Printskrin/Police Turkey

Visokopozicionirani pripadnik kavačkog klana Milan Vujotić (40), koji je uhapšen u Istanbulu zbog sumnje da je povezan sa kriminalnom grupom koja je 8. septembra u tom turskom gradu ubila vođu škaljaraca Jovana Vukotića, imao je kodno ime "amigo", odnosno prijatelj. Turski mediji prenose da je on bio takozvani "spavač" u Turskoj.

- Milana Vujotić, za kojim je raspisasna crvena Interpolova poternica uhapšen je u sklopu istrage ubistva Jovana Vukotića u naselju Šišli u Istanbulu. Vujotić je živeo u luksuznoj vili u naselju Maltepe, koja je bila iznajmljena na drugo ime. On je neko vreme praćen i 23. septembra je uhapšen - navode oni.

Turski mediji objavili su i fotografiju Milana Vujotića, na kojoj se vidi da je on potpuno promenio lični opis, pustio bradu i kosu.

Podsetimo, u Turskoj su pre Vujotića zbog likvidacije Jovana Vukotića uhapšeni i rođak Radoja Zvicera, Radoje Živković Žuti, Zdravko Perunović kao i još desetoro osumnjičenih, uglavnom turskih državljana. Među uhapšenima, kako je Kurir pisao, je i jedna žena crnogorskog porekla.

Republika

Foto: hurriyet.com.tr

Zdravko Perunović i Radoje Živković Žuti

 

- Istražitelji sumnjaju da je likvidaciju organizovao i platio 1,5 miliona evra Živković - naveli su mediji.

Milan Vujotić, prema operativnim podacima važi za visokopozicioniranog pripadnika kavačkog klana, a poternica je za njim prema pisanju Pobjede raspisana zbog stvaranja kriminalne organizacije, šverca droge i ubistva.

Njegovo ime prvi put se u medijima pojavilo 15. februara 2014., kada je pod njegov automobil u Podgorici aktivirana eksplozivna naprava, dok je bio u obližnjem lokalu sa porodicom. Istog dana, on je navodno napustio Crnu Goru i od tada se za njega nije čulo.

Interesantno je da je toga dana, prema evidencijama službi bezbednosti i počeo rat do tada jedinstvenog kavačkog i škaljarskog klana, pošto je upravo tada pala prva žrtva rata klanova. Na Novom Beogradu, dok je ulazio u podzemnu garažu ubijen je Goran Radoman sa Cetinja, blizak škaljarskom klanu, zvanično prva žrtva u sukobu koji traje već osam godina i do sada je odneo preko 50 života.

Crnogorsko tužilaštvo Vujotića sumnjiči da je zajedno sa Radojem Zvicerom planirao Vukotićevo ubistvo, u vreme dok je on boravio u zatvoru Spuž.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading