UBICE JOVANA VUKOTIĆA SNIMILO 200 KAMERA! Evo kako su uhapšeni Žuti i Zdravko Perunović!

Autor:

Svet

25.09.2022

18:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Istražiteljima je bilo potrebno osam dana da identifikuju i pronađu ubice Jovana Vukotića.

UBICE JOVANA VUKOTIĆA SNIMILO 200 KAMERA! Evo kako su uhapšeni Žuti i Zdravko Perunović!

Foto: sozcu.com.tr

Foto: sozcu.com.tr

Turski inspektori su u istrazi ubistva Jovana Vukotića (42), vođe škaljarskog klana, koga su plaćene ubice upucale sa motora u pokretu 8. septembra na auto-putu u Istanbulu, pregledali čak 1.700 sati video-materijala, skinutog sa 200 sigurnosnih kamera u gradu!

Kako navode turski mediji, istražiteljima je bilo potrebno osam dana da identifikuju i pronađu ubice.

U velikoj akciji 16. septembra uhapšeno je ukupno 12 osoba koje se dovode u vezu sa ubistvom Vukotića. Među uhapšenima su i dvojica Crnogoraca, inače pripadnika kavačkog klana - Radoje Živković Žuti i Zdravko Perunović. Takođe, među uhapšenima je i jedna žena Elanur T., ali i direktni izvršilac likvidacije Emerkan S. - podseća izvor i napominje da su ubice pratile prvog čoveka "škaljaraca" čak četiri meseca.

- Utvrđeno je da su dvojica Crnogoraca svojim saradnicima iz Turske platili 1,5 miliona evra za Vukotićevu glavu. Ništa nisu prepustili slučaju, pa su postojale čak dve ekipe egzekutora koje su od maja danonoćno pratile metu po Turskoj - navodi izvor.

Foto: ST/N. MANDIĆ/printskrin

Jovan Vukotić

 

Kako dodaje, u jednoj ekipi smrti bila je i žena Elanur T., navodno poreklom iz Crne Gore, ali i njen momak Furkan I.

- Njih dvoje su snimljeni kako danima prate Kotoranina. Bili su u automobilu, Elanur je bila na mestu suvozača, a Furkan je vozio automobil, koji su iznajmili u Izmiru. Zbog toga se sumnja da je žena imala zadatak da puca u Vukotića, ali nije joj se pružila adekvatna prilika, pa je oroz na kraju povukao Emerkan S. iz druge ekipe sa odstrel - navode izvori i dodaju:

- Detaljnom analizom video-materijala utvrđeno je tačno kretanje Jovana Vukotića, kao i napadača, koji su ga pratili motociklom i automobilom. Utvrđeno je da su mu i kobnog dana, 8. septembra, za petama bile obe ekipe. Budući da je gotovo čitav Istanbul pokriven kamerama, inspektori su za samo osam dana pregledali ogroman video-materijal, koji je pomogao da se uradi totalna rekonstrukcija, ali i da se pronađu i identifikuju napadači i njihova vozila.

Inače, uhapšeni Radoje Živković važi za čoveka od poverenja odbeglog Radoja Zvicera, vođe kavačkog klana, koji od 2014. godine ratuje sa "škaljarcima". Živković se, kao i drugi uhapšeni Crnogorac, nalazi na poternici svoje zemlje i važi za izuzetno opasnog čoveka, koji stoji iza organizacije najmanje 11 likvidacija za koje se sumnjiči kavački klan.

Šefovi turske mafije u zatvoru

Binali Dž. i Baris B. vođe su kriminalnih organizacija u Turskoj čiji su članovi neposredni izvršioci ubistva Jovana Vukotića. Interesantno je da je Binali Dž. u julu ove godine uhapšen u Crnoj Gori, dok je Baris B. uhapšen početkom avgusta u Riminiju u Italiji.

- Pretpostavlja se da su se "kavčani" u ratu protiv "škaljaraca" povezali s vrhom turskog podzemlja - navodi izvor, prenosi Kurir.

Bonus video:

Komentari (0)

Loading