KO ĆE UDOMITI GORANOVE PSE: Životinje traže novi dom!

Autor:

Svet

25.09.2022

12:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Goran Karanović (19) izvršio je juče samoubistvo na svom porodičnom imanju u Prnjavoru, a kako se saznalo, bio je veliki borac za zaštitu životinja i samo na svom imanju je imao preko 40 pasa o kojima je brinuo. Sada ovi psi taže novi dom.

KO ĆE UDOMITI GORANOVE PSE: Životinje traže novi dom!

Foto: Facebook printscreen/Mirjana Vasiljevic

Goran

Sve je rastužila vest o samoubistvu mladog Gorana Karanovića (19) iz Prnjavora koji je bio veliki borac za zaštitu životinja u svom dvorištvu je imao i brinuo se za oko 40 pasa. 

Kao jedan od motiva samoubistva navodi se i maltretiranje komšija zbog Goranove ljubavi prema životinjama koje je dovodio sa ulice i pružao im neophodnu pomoć, a porodica i prijatelji krive komšije zbog kojih je reagovala čak i komunalna milicija koja je Goranu naredila da životinje mora da iseli. 

Nakon tragedije, udruženje za zaštitu životinja "WagWag" pokrenulo je akciju udomljavanja Goranovih pasa. 

- Svakodnevno se javlja velik broj ljudi, spremnih da pomogne oko udomljavanja životinja koje su pre dva dana ostale bez svog anđela. Porodica je odobrila da naše udruženje u saradnji sa “Srcem za Šapice” Doboj bude kontakt za svu vrstu pomoći da ne bi došlo do dogovaranja duplih udomljenja iste životinje ili različitih informacija o istoj jedinki- navode čelnici udruženja. 

Aktivisti ovog udruženja naglasili su važnost toga da životinje budu udomljene u roku od 7 dana kako bi olakšali situaciju Goranovoj porodici. 

- Životinje su na sigurnom i nisu u opasnosti od odvođenja i oduzimanja, ali da bi olakšali ovu tragediju porodici cilj nam je da udomljenja pasa obavimo u roku od 7 dana. Molimo vas da imate razumevanja ako kasnimo sa odgovorima jer smo svi i dalje u velikom šoku- objasnili su članovi udruženja.

 

Podsetimo, Goran je izvršio samoubistvo juče na porodičnom imanju, a danas je obavljena sahrana bez verskog obreda. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading