MOGU LI DOĆI DO KRUCIJALNE CIFRE 41?! Poslednja šansa za dogovor u Crnoj Gori!

Autor:

Svet

19.09.2022

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

U toku je održavanje sastanka stare parlamentarne većine u crnogorskoj skupštini, gde danas ističe rok za predlog novog mandatara za sastav vlade.

MOGU LI DOĆI DO KRUCIJALNE CIFRE 41?! Poslednja šansa za dogovor u Crnoj Gori!

Foto: printscreen/youtube.com

Sastanak stare parlamentarne većine počeo je u Skupštini Crne Gore, gde danas ističe rok do koga bi predsednik Crne Gore Milo Ðukanović trebalo da predloži mandatara za sastav vlade.

Sastanak stare parlamentarne većine počeo je nešto posle 11 časova u Skupštini, prvobitno je bio najavljen za 10 sati, ali je pomeren na zahtev Građanskog pokreta URA.

Ponovni sastanak je inicirao predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić.

Na sastanak su dosli funkcioneri partija "stare većine": Andrija Mandić (Nova), Milan Knežević (DNP), Dragan Krapović (Demokrate), Danilo Šaranovic (Demokrate), Zdenka Popović (Demokrate),Vladimir Joković (SNP), Mileta Radovanić (GP URA), Zoran Mikić (GP URA), Miodrag Lekić (Demos), Goran Danilović (Ujedinjena Crna Gora), Marko Milačić (Prava Crna Gora), Maksim Vučinić (Radnička partija) i Srđan Pavićević (CIVIS).

Predstavnici "stare većine" pokušaće da dogovore konstituisanje vlasti, s obzirom da danas ističe rok do koga bi Ðukanović trebalo da predloži mandatara za sastav vlade, prenose Vijesti.

Poslednji sastanak bivše većine održan je petak i nije doneo pomak u pregovorima, niti su stranke bivše većine poslale Ðukanoviću potpise podrške predlogu da lider Demosa Miodrag Lekić bude mandatar, što su bile ranije usaglasile.

Tom sastanku, koji je trajao samo dvadesetak minuta, nisu prisustvovali jedino predstavnici koalicije "Crno na bijelo" (GP URA i CIVIS), koji su prethodno saopštili da neće potpisati predlog za mandatara dok ne bude dogovora o svim ključnim funkcijama u potencijalnoj budućoj vlasti.

Mandić je juče saopštio da je DF odlučio da prihvati ponudu koju su im, kako je naveo, predstavnici Građanskog pokreta (GP) URA i CIVIS-a saopštili kao njihov "minimum" u procesu dogovaranja.

Istakao je da su svi poslanici DF-a, Demokrata, Radničke partije, Ujedinjene Crne Gore, Prave Crne Gore i Demosa spremni odmah da potpišu predlog da Lekić bude mandatar.

Očekuju, kako je naveo, da potpisima podršku tom predlogu pruže i GP URA, CIVIS i Socijalistička narodna partija (SNP), kako bi danas zatražili mandat za sastav vlade.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading