NEMA DOGOVORA O VLADI U CRNOJ GORI: Iscrpljene sve mogućnosti!

Autor:

Svet

12.09.2022

18:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić je kazao kako Demokratska partija socijalista (DPS) želi da se povrati na mesto "autokratskog upravljanja".

NEMA DOGOVORA O VLADI U CRNOJ GORI: Iscrpljene sve mogućnosti!

Foto: Tanjug/D. VOJINOVIĆ

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić kazao je da su predstavnici tog političkog saveza, na kraju današnjeg sastanka predstavnika stranaka bivše parlamentarne većine, konstatovali da su iscrpljene sve mogućnosti postizanja dogovora u "ovom širokom sastavu".

To znači, pojasnio je, da će on na još jedan sastanak pozvati lidere partija koji dosad nisu učestvovali u pregovorima.

Mandić je kazao kako Demokratska partija socijalista (DPS) želi da se povrati na mjesto "autokratskog upravljanja", pišu crnogorske Vijesti.

- Danas smo imali dva predloga - DF je kandidovao mene za premijersku funkciju, a kolege iz GP URA kandidovale su Abazovića. Demokrate su se odrekle da kandiduju bilo koga, i danas su se prosto određivali u odnosu na predložene kandidate. Kandidat DF-a ima podršku struktura koje broje 28 poslanika, a kandidat GP URA devet. Poslanici SNP-a uslovno podržali oba kandidata. Održali smo dodatne konsultacije i rekli da smo spremni da odustanemo od mesta premijera, ali da dođemo do dogovora da 41 poslanik konstituiše vladu na ciljevima koje smo dogovorili - rekao je Mandić na pres konferenciji u Skupštini nakon sastanka.

Kazao je da se dogovor, i pored odustajanja DF-a, nije postigao.

- U ovom sazivu i sastavu su iscrpljena sva sredstva za pregovaranje. Imali smo predlog lidera Prave Marka Milačića da mandatar bude Miodrag Lekić, ali su oni odbili i taj predlog. Ne gubim veru da ćemo na tom sastanku, na koji ćemo pozvati sve predsednike stranaka, pokušati da dođemo do dogovora. Đukanović je zakazao pregovore s partijama za četvrtak - rekao je Mandić.

Poručio je da ničija ambicija ne smije da bude iznad dogovora, a da su DF-u prihvatljivi svi predlozi koji vode ka dogovoru.

- Svi su svjesni odgovornosti. Mala će korist biti što ćemo svaljivati krivicu jedni na druge. Ako i drugi žele dogovor, doći će do njega - istakao je Mandić, prenose Vijesti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading