MILO UMISLIO DA JE BOG! Đukanović udario na SPC, spominje i izdaju!

Autor:

Svet

06.09.2022

11:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorski predsednik i lider DPS Milo Ðukanović kaže da nije iznenađen sporazum pobednika parlamentarnih izbora iz avgusta 2020. što je nazvao “metežom u kojem logikom davljenika pokušavaju da spasu što se spasti može”, ali i da je uveren da je Crna Gora bliže novim izborima nego formiranju "treće vlade".

MILO UMISLIO DA JE BOG! Đukanović udario na SPC, spominje i izdaju!

Foto: Tanjug/AP

Milo Đukanović siguran u uspeh

Za Srpsku pravoslavnu crkvu je rekao da je kriminalizovana paravojna struktura, zaklonjena verom ljudi u Boga i Crkvom koja je, kako tvrdi, na pogrešnom putu i koja će "odgovarati za mnoga zlodela na prostoru bivše Jugoslavije".

Ako bi se i dogodilo da se sklopi kompromis i formira nova vlada, Ðukanović je uveren da bi ona trajala kratko kao i vlada premijera Dritana Abazovića.

- Mislim da treba što pre zaustaviti propadanje Crne Gore. Umesto formiranja treće vlade je potrebno održati izbore i to bi bilo korisno. Zameniti postojeću vladu tehničkom koja bi nas dovela do izbora - rekao je Ðukanović sinoć u intervju za podgoričku Gradsku tv.

Period od avgustovskih izbora 2020., kada je njegova DPS doživela poraz i prešla u opoziciju posle tri decenije vlasti, Milo Ðukanović je nazvao "teškom dvogodišnjom golgotom" za Crnu Goru koja je, kako kaže, sačuvala ono što su najveće vrednosti savremenog razvoja.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Milo Đukanović

Kritikovao je vladu Zdravka Krivokapića, ali i Abazovićevu, čije formiranje je podržala njegova DPS.

"Abazovićeva vlada razarala ustavno-pravni sistem"

Za Abazovićevu vladu je rekao da je ostavila "dovoljno ubedljivih dokaza" da danas može da se kaže da je to, kako je ocenio, vlada koja je "razarala ustavno-pravni sistem" Crne Gore, koja je "zahvaljujući ponašanju premijera izbrisala onu veoma važnu demarkacionu liniju između izvršne i sudske vlasti i poništila prethodnu odličnu praksu" usaglašavanja pravnog sistema Crne Gore sa pravnim sistemom EU.

- To je, takođe, vlada koja je direktno konkretnim personalnim rešenjima promovisala kriminal u vrh bezbednosnog sistema i izvršne vlasti Crne Gore, a potpisivanjem takozvanog temeljnog ugovora sebe trajno žigosala kao izdajničku vladu sa ozbiljnim sumnjama da je u pitanju najteži koruptivni aranžman i da je izdaja zapravo posledica koruptivnog angažmana - rekao je Ðukanović.

- Zamislimo da se danas o Crnoj Gori odlučuje u Beogradu - rekao je Ðukanović i dodao da se uprkos naporima obe vlade "u ime Crne Gore ne odlučuje u glavnom gradu Srbije".

To, dodao je, nije poruka samo onima koji tako zamišljaju vršenje vlasti u Crnoj Gori nego i "njihovim nalogodavcima".

Ocenio je da je potpisivanje, kako ga je nazvao, takozvanog temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom, "najteža izdaja" crnogorskih nacionalnih interesa od 1918. godine.

- Ne mislite valjda da bih dao nekome mandat a da pri tome imam saznanje da je sklon da napravi, kao što sam rekao, najveću štetu nacionalnim interesima Crne Gore tokom poslednjeg veka. Mnogo toga je bilo sumnjivo, ali šta je bila alternativa - rekao je Ðukanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading