NADAM SE DA ĆE BITI DOVOLJNO GORIVA DA SLETIMO: Jeziva scena iznad Dubrovnika, pilot ISTRAUMIRAO putnike

Autor:

Svet

05.09.2022

17:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Nakon više neuspešnih pokušaja sletanja pilot je obavestio putnike kako zbog jakog vetra ne može da sleti i da će da sleti u Zagreb

NADAM SE DA ĆE BITI DOVOLJNO GORIVA DA SLETIMO: Jeziva scena iznad Dubrovnika, pilot ISTRAUMIRAO putnike

Foto: pixabay.com

Prava drama dogodila se na letu iz Londona do Dubrovnika.

Naime, oko 150 putnika "Britiš ervejza" putovalo je skoro 24 sata iz Londona do Dubrovnika, a za sve je, navodno, kriva bura.

Avion iz Londona trebalo je u nedelju u 21 sat i 25 minuta da sleti u Dubrovnik i sve je išlo prema redu vožnje do dolaska pred grad. Prema svedočenju putnika, pilot je nekoliko puta pokušao da se spusti na tamošnji aerodrom, ali mu to nije uspelo.

Zatim je avion skoro pola sata kružio iznad Dubrovnika pokušavajući da sleti, ali ponovo nije uspeo. Za to vreme putnici su iz putničke kabine gledali druge avione kako sleću i poleću s dubrovačkog aerodroma.

Foto: pixabay.com

Aerodrom

Nakon što ih je obavestio da ne može da sleti, dodao je kako se nada da će imati dovoljno goriva da dođu do zagrebačkog aerodroma, što je putnike dodatno uznemirilo. Let do Zagreba i sletanje ipak su prošli bez problema pa su putnici danas 20 minuta iza ponoći izašli iz aviona i ušli u aerodromsku zgradu.

Sagovornici Jutarnjeg tvrde kako ih na aerodromu niko nije dočekao niti im objasnio šta da rade i kada bi mogli da polete prema Dubrovniku.

Prema njihovim rečima, jedino im je nešto kasnije pilot objasnio da se on mora da odmara najmanje 12 sati i da pre toga neće moći da poleti. Putnici su ga zato terali da ode što pre na spavanje.

Budući da u to vreme na aerodromu ništa ne radi, putnici tvrde kako su bili prepušteni sami sebi, a vodu su mogli da popiju samo iz aparata.

U upravi aerodroma Zagreb tvrde drugačije. Prema njihovim rečima, putnike su po izlazu iz aviona dočekali radnici aerodroma koji su im uručili obaveštenje aviokompanije da sami pronađu smeštaj i da će im "Britiš ervejz" nadoknaditi troškove, piše Jutarnji list.

Osim toga, radnici aerodroma su im organizovali odlazak do taksija kako bi što pre došli do svog privremenog smeštaja.

- U takvim situacijama mi odrađujemo sve što aviokompanija od nas traži i to smo i učinili - kažu u zagrebačkom aerodromu. Navode kako je najveći deo putnika u relativno kratkom roku napustio aerodrom.

Putnici iz aviona, ipak, navode kako se prevoznička trauma nastavila i tokom današnjeg dana. Tek danas tokom prepodneva putnici su dobili SMS poruku da u Dubrovnik nisu mogli da slete zbog lošeg vremena i da će iz Zagreba poleteti u 13 sati i 30 minuta. Ali, ni to obećanje se nije ostvarilo.

Nekoliko sati kasnije stigla im je nova poruka u kojoj je pisalo da će iz Zagreba poleteti u 15 sati 30 minuta i da će dobiti vaučer za osveženje na aerodromu.

Ogorčeni putnici pritom nisu dobili nikakvo objašnjenje zbog čega su morali u Zagrebu čekati čak 16 sati na poletanje prema Dubrovniku niti zašto im se kompanija obratila tek nekih desetak sati nakon sletanja u Zagreb.

Komentari (0)

Loading