MORE KAO SEPTIČKA JAMA! Osvanuo novi snimak: Jahta prazni fekalije pravo u vodu! (VIDEO)

Autor:

Svet

23.08.2022

17:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Splitska odbornica, Anita Birimiša, snimila jahtu kako ispušta fekalije u luci.

MORE KAO SEPTIČKA JAMA! Osvanuo novi snimak: Jahta prazni fekalije pravo u vodu! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Facebook/Anita Birimiša

Tokom jučerašnjeg dana brojne posetioce crnogorskog primorja šokirao je snimak na kome se vidi kako kruzer ispušta prljavu vodu u bokotorskom zalivu. Danas je osvanuo sličan snimak, ovoga puta iz Splita, gde je Anita Birimiša, splitska gradska odbornica iz stranke Centar, upozorila na ozbiljan ekološki incident koji se dogodio u splitskoj luci. Ona je sve prijavila nadležnim institucijama, ali i javnosti putem svog Fejsbuk profila, a objavila je i video.

 

 

- Danas sam u luci zatekla užasan prizor. Kao što možete videti na snimku, motorna jahta praznila je u more rezervoar crnih otpadnih voda. O svemu sam odmah obavestila policiju, Lučku kapetaniju i Lučku upravu. Koja je zaista brzo reagovala i izašla na teren. Ovakvih prizora u budućnosti će biti manje samo ako osvestimo da je naša odgovornost da reagujemo i prijavimo nadležnim institucijama svaki put kada primetimo kršenje zakona. Naše more ne sme biti ničija septička jama - zaključila je Birmiša.

U crnim rezervoarima se nalazi izmet ljudi na brodu i strogo je zabranjeno pražnjenje čak ni na otvorenom moru, a kamoli u marinama i lukama, piše Jutarnji.hr .

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vera

23.08.2022 18:44

To je taj elitni turizam.