Javni servis tužio čoveka zbog POSEDOVANJA TELEVIZORA! Spor izgubljen, a evo šta nacionalna TV nije uspela da dokaže!

Autor:

Svet

20.08.2022

10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kontrolor je u januaru 2020. godine došao na vrata Splićanina i utvrdio da se u njegovom stanu nalazi TV prijemnik koji nije prijavljen.

Javni servis tužio čoveka zbog POSEDOVANJA TELEVIZORA! Spor izgubljen, a evo šta nacionalna TV nije uspela da dokaže!

Foto: Printskrin/Youtube/Benchmark

Kontrolor HRT-a prijavio je 57-godišnjaka iz Splita za nezakonito posedovanje televizora, ali Opštinski prekršajni sud u Zagrebu je muškarca oslobodio krivice. Naime, HRT nije uspeo da dokaže da je Splićanin gledao njihov program.

Kontrolor je u januaru 2020. godine došao na vrata Splićanina i utvrdio da se u njegovom stanu nalazi TV prijemnik koji nije prijavljen. Sastavio je zapisnik, no vlasnik ga nije da ga potpiše. 

Poručio mu je, tvrdi HRT-ov kontrolor, da “takve zapisnike sud ni ne priznaje”, piše Telegram. Inače, Zakon o Hrvatskoj radioteleviziji propisuje da će korisnik koji nije prijavio TV prijemnik ili gleda odjavljeni biti kažnjen s 1.000 kuna.

Zakon propisuje da se TV prijemnik mora prijaviti u roku 30 dana, a na sudu se iz dokaza nije moglo utvrditi kada je 57-godišnjak kupio televizor. Iako je sud tražio od HRT-a dokaz o tome, tokom postupka predstavnici HRT-a nisu se o tome izjasnili.

Kako nije utvrđeno kada je TV prijemnik nabavljen nismo mogli ni utvrditi je li je prošao zakonski rok od 30 dana - naveo je sud u presudi. - U postupku nije bilo moguće utvrditi ključnu činjenicu od koje zavisi je li optuženi počinio prekršaj za koji se tereti, pa je sud rukovodeći se načelom "in dubio pro reo" (pretpostavka nevinosti p.a) doneo odluku da ga oslobodi optužbe.

HRT na presudu ima pravo uložiti žalbu Visokom prekršajnom sudu Republike Hrvatske, piše Večrnji.hr.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading