"AMAN" ĆE NAS POTROVATI! Mišji izmet svuda na rafovima!

Autor:

Vesti

23.08.2022

14:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jezive fotografije štrokavih rafova, gde se na proizvodima nalazi izmet prljavih glodara. Nadležni da reaguju!

"AMAN" ĆE NAS POTROVATI! Mišji izmet svuda na rafovima!

Foto: Instagram/192_rs

Strava i užas! U trgovinskom objektu gde se prodaje hrana, između ostalog i ona koja nije zaštićena celofanom, poput hleba i peciva, na različitim rafovima usnimljeni su tragovi glodara, odnosno izmet miša ili pacova.

Naime, reč je o trgovinskom objektu Aman, koji se nalazi na Belim vodama, na Čukarici.

I ne samo to, da je odvratan prizor, gde na vlažnim maramicama i pašteti koju jedemo to stoji najnormalnije, već se i neverovatan smrad širi prostorijama ovog objekta.

- I nakon žalbe mušterija da se ceo objekat oseća na izmet glodara i ne samo oseća, nego je izmet vidljiv na gotovo svim policama/rafovima, kao i gnezda koja ukazuju da su se glodari prilično odomaćili, radnici nisu čak ni počistili, niti pokušali da reše problem, a kompanija se ne oglašava. Ovo je ozbiljan problem. Poznato je da glodari šire "mišju groznicu", a ovom objektu je potrebna ozbiljna deratizacija. Na fotkama možete videti police sa brašnom higijenom, bebi hranom...Strašno! - navodi se na Instagram stranici 192-rs, na kojoj su podeljene šokantne fotografije iz pomenute trgovine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

NAJTEŽA KAZNA - ZATVARANJE OBJEKTA

Petar Bogosavljević iz Udruženja zaštita potrošača, objašnjava za Republiku, da je potrebno prijaviti inspekciji ovaj slučaj, kako bi se sankcionisala ova nehigijena u trgovinskom objektu.

- Svaki komentar je suvišan, poznato je sve to, neispunjavanje minimuma sanitarnih higijensko-sanitarnih uslova, to je objekat koji bi trebalo da  zatvori sanitarna inspekcija. Prijavom sanitarnoj inspekciji izašao bi sanitarni inspektor, koristeći svoja zakonska ovlašćenja i obaveze izdao nalog da se zatvori objekat dok se ne stvore higijensko-sanitarni uslovi, da može da se radi - navodi Bogosavljević.

Međutim, ono što značajno usporava ceo proces kako navodi Bogosavljević, jeste činjenica da mora da postoji prijava za ovako nešto.

- Oni bi trebalo da reaguju po prijavi, ono što je problem je to što se malo zna ovde, je to da su inspekcijama u velikoj meri vezane ruke, zakonskim odredbama kojima se praktično njihovo angažovanje odvija po prijavama i nalogu starešina - navodi naš sagovornik i dodaje:

- Od onoga šta bude pronašao inspektor sve zavisi, može da se desi da bude trajno zabranjen rad tom objektu, privremeno, može da se desi da se izda nalog da se određene neispravnosti otklone u određenom roku i tada, ako je taj rok dat proveriće da vidi da li su ispunjeni zahtevi ili ne i tada će znati. Zavisno od toga o kakvim opasnostima po zdravlje potrošača se radi, a to je na licu mesta na inspektoru da vidi.

Kako ističe Bogosavljević, najdrastičnija mera je zabrana rada na određeno vreme, ali tu postoji i odgovornost odgovornog lica, odgovornos same organizacije, kao i da je sve to uređeno zakonom.

ZATVORILI RADNJU ZBOG "KVARA"

Pitanja koje je Republika uputila na adresu Aman trgovinskog lanca, a koja se odnose na ovaj slučaj, zbog čega su ovako zapustili objekat, da li su imali pritužbe mušterija, kao i da li je inspekciaj posetila ovo mesto, do objave ovog članka nismo dobili odgovor.

Međutim, pre nepunih sat vremena, radnja je zatvorena, a na njoj je napisano da je to zbog kvara, na čijem se otklanjanju radi.

- Poštovani potrošači, radnja trenutno neće raditi. Kolege su na terenu i otklanjaju kvar. Hvala na razumevanju - napisano je na papiru, koji je zalepljen na vrata ovog objekta na Čukarici, navodi se na stranici 192-rs.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

UŽASNUTI POTROŠAČI

Ispod objave, na kojoj se nalaze fotografije na kojima je zabeležena skandalozna nehigijena u Amanu, nizali su se različiti komentari korisnika Instagrama, na osnovu kojih se moglo zaključiti da nije iznenađenje ova scena koja je zatečena u pomenutom objektu.

- Pa ko još ide u Aman

- Još nisam ušao u čist Aman

- Aman pet friendly

- Aman - zaman, sve radnje su im štrokave i odvratne

Samo su neki od komentara na ovu objavu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dragan

24.08.2022 04:49

Bas svaka radnja ista - prljavo , cene jedne na rafu - druge na kasi ... radnica njihova sama priznaje da vage - sve sto se meri je podeseno na vecu gramazu ... uzas sta sve prolazi , rokovi prosli ili prelepljeni , sto dalje od njih - pozatvarati sve .