IZVUKAO SAM GA, ALI BILO JE PREKASNO: Tragedija u hrvatskom letovalištu, dečak (3) se utopio u bazenu

Autor:

Svet

09.08.2022

18:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Za nekoliko dana trebalo je da napuni tri godine. Dečak koji se u ponedeljak uveče utopio u bazenu na Viru na tom je ostrvu letovao sa roditeljima.

IZVUKAO SAM GA, ALI BILO JE PREKASNO: Tragedija u hrvatskom letovalištu, dečak (3) se utopio u bazenu

Foto: Tanjug/P. Mitić, ST/N. Mandić

Došli su iz unutrašnjosti Hrvatske, unajmili su apartman s bazenom u Uvali Site, ali se u ponedeljak dogodila nezamisliva tragedija.

- Jako mi je teško da o ovakvim temama moram da govorim. Izražavam saučešće porodici. Velika je tragedija da im se dete utopilo u bazenu - bio je komentar načelnika opštine Vir Marina Radovića dan nakon strašne tragedije koja se dogodila na ostrvu.

On je rekao da su roditelji bili u neposrednoj blizini, ali da je očigledno samo trenutak bio dovoljan da se trogodišnjaku nešto dogodi. U vreme kada se tragedija događala, majka je bila zauzeta sa drugo dvoje dece.

Foto: Ilustraija:ST/N. Mandić, Pixabay

Ilustracija

Nezavisno od toga, ona je dozivala je trogodišnjaka, ali on se nije odazivao i nastala je panika.

Vlasnik apartmana, utučen, u utorak je opisao kako je odmah reagovao kad je čuo metež.

- Dečaka sam ugledao u bazenu, obučenog. Izvukao sam ga za tren i pokušao na svaki način pomoći. Nije nažalost bilo uspešno – rekao je vlasnik, veoma potresen.

Povodom tragičnog utapanja, policija se u utorak oglasila saopštenjem.

Utvrđeno je da je jete u jednom trenu samo izašlo na balkon iz apartmana. Nedugo nakon toga, naišao je vlasnik kuće i izvukao dete iz bazena u besvesnom stanju.

Na mesto događaja pozvana je Hitna medicinska pomoć koja je pokušala da reanimira dete, nakon čega je kolima Hitne medicinske pomoći prevezeno u bolnicu u Zadar gde je preminulo, saopšteno je iz zadarske policije, prenosi Jutarnji list.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading