NOVI DETALJI AKCIJE "VOJNIK"! Od pripadnika Oružanih snaga BiH oduzeta veća količina marihuane!

Autor:

Svet

03.08.2022

17:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnik Oružanih snaga BiH Marko Vuković (27) iz Pala i Saša T. (28) iz Foče uhapšeni su u utorak uveče u policijskoj akciji „Vojnik“ na području Foče, a od njih je oduzeta veća količina marihuane, saznaje Srpskainfo.

NOVI DETALJI AKCIJE "VOJNIK"! Od pripadnika Oružanih snaga BiH oduzeta veća količina marihuane!

Foto: printscreen

Oni su uhapšeni nakon što su automobilom „pasat“ pokušali prokrijumčariti oko 27 kilograma marihuane.

Izvor Srpskainfo pojasnio je da je u trenutku hapšenja Vuković bio obučen u uniformu Oružanih snaga BiH.

- Najverovatnije da je mislio da će na taj način moći izbeći policijske kontrole, ukoliko ga zaustave dok drogu prenosi na područje Pala. Međutim, policija je imala informacije šta planira ovaj vojnik, po kojem je akcija i dobila ime - istakao je naš izvor.

Ustaljen proces

Prema njegovim rečima, uhapšeni dvojac je više imao uloge kurira u distribuciji narkotika.

- Vojnik Vuković je uhapšen nakon što je pakete s drogom utovario u svoj automobil i planirao da krene prema Palama. On je odmah presretnut i uhapšen - ističe sagovornik Srpskainfo.

Dalje pojašnjava kako se ovde radi o ustaljenom procesu prebacivanja droge iz Crne Gore na područje BiH.

- Saša T. i kriminalna grupa kojoj on pripada su ilegalnim putevima drogu iz Crne Gore prebacili u BiH. Tada na scenu stupa ekipa iz Pala, koja je poslala Vukovića u Foču da preuzme marihuanu i da je doveze vođama njegove grupe - pojasnio je sagovornik Srpskainfo.

Ko je šef?

Prema njegovim rečima, ta droga bi na području Pala bila prepakovana u manje pakete i zatim dalje preprodavana.

- Tokom istrage i radom na teranu inspektori Policijske uprave Foče i Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP Srpske su došli do informacija da će pomenuta količina marihuane stići u BiH i taj transport je presečen. Međutim, tu se istraga u ovom slučaju ne zaustavlja i tek sad kreće još veći posao - kaže naš izvor.

Dodaje da će sada inspektori pokušati doći do „krupnijih faca“ za koje su radili uhapšenih.

- Prema sadašnjim informacijama, oni su najverovatnije bili kuriri koji su samo prenosili drogu s jedne tačke na drugu. Inspektori će u narednom periodu pokušati doći do informacija za koga su oni radili - rekao je sagovornik Srpskainfo.

Opojne droge

Portparol Policijske uprave Foča, Marijana Elez, potvrdila je da su u akciji „Vojnik“ uhapsili dve osobe i oduzeli drogu.

U mestu Miljevina kod Foče u utorak je zaustavljeno i kontrolisano vozilo „pasat“ kojim je upravljao V.M. Vozilo je zaustavljeno zbog postojanja osnova sumnje da se u vozilu mogu pronaći predmeti i tragovi koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku za krivično delo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ – rekla je Elezova.

Dodala je da je, uz prethodnu saglasnost Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, a po naredbi Osnovnog suda u Foči, pretreseno pomenuto vozilo kojom prilikom su pronađene tri vreće u kojima je bilo upakovano 25 paketa umotanih u PVC foliju, bruto mase od oko 27 kilograma marihuane.

Osim toga, obavljen je pretres na više lokacija koje koriste osumnjičeni na području opštine Foča i Istočnog Sarajeva, dok se nad uhapšenim vrši kriminalistička obrada.

- Po kompletiranju predmeta nadležnom tužilaštvu će protiv osumnjičenih osoba biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom delu “neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga” - istakla je Elezova.

Oni će, nakon kriminalističke obrade u policiji, biti predati u nadležnost Tužilaštva.

Osuda

Ministarstvo odbrane u Savjetu ministara i Oružane snage BiH, nakon informacije o hapšenju Marka Vukovića, osudili su svaki oblik neprofesionalnog ponašanja svojih pripadnika. Oni su pojasnili da su, nakon što su obavešteni da je pripadnik Oružanih snaga uhapšen zbog posjedovanja droge, pokrenuli istražne radnje. Zajednički štab Oružanih snaga BiH je o hapšenju pripadnika Oružanih snaga obavešten od Policijske uprave Foča, a nadležni u Oružanim snagama BiH odmah su pokrenuli istražne radnje iz svog domena delovanja radi utvrđivanja svih činjenica.

- Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH oštro su osudile svaki oblik neprimerenog ponašanja pripadnika Oružanih snaga BiH, koje dovodi do povrede odredaba Etičkog kodeksa ponašanja i narušavanja ugleda Oružanih snaga BiH - ističe se u saopštenju.

Bonus video: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading