SRAMNO: KRIVIČNA PRIJAVA ZA NAČELNIKA BRATUNCA zbog postavljenih fotografija 3.267 UBIJENIH SRBA!

Autor:

Svet

29.07.2022

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Tužilaštvo Republike Srpske zbog toga je podnelo krivičnu prijavu protiv Srđana Rankića, načelnika opštine Bratunac zbog fotografija koje su vodile ka Memorijalnom centru Potočari.

SRAMNO: KRIVIČNA PRIJAVA ZA NAČELNIKA BRATUNCA zbog postavljenih fotografija 3.267 UBIJENIH SRBA!

Foto: Printscreen/Youtube/gdinpersonofos

Gradonačelnik Bratunca osumnjičen je za javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje, zbog toga što su ovom mestu duž puta postavljene fotografije više od 3.000 ubijenih Srba.

- Danas je na moju adresu stigla krivična prijava od strane Tužilaštva Republike Srpske kao osumnjičenom za počinjeno krivično delo ‘Javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje’, a u vezi sa postavljanjem fotografija ubijene srpske dece, civila i vojnika tokom rata 1992.-‘95., duž regionalnog puta Bratunac - Potočari - istakao je Srđan Rankić.

Podsetio je da je tokom rata u Srednjem Podrinju i Birču ubijeno 3.267 Srba te da za te zločine do danas niko nije odgovarao, prenosi Blic.

- Želeći da međunarodnoj javnosti skrenemo pažnju na srpske žrtve, i da za zločine nad njima još nema adekvatne kazne, pomogao sam porodicama poginulih i nestalih Srba, da duž puta koji vodi od Bratunca ka Srebrenici postave fotografije nastradalih Srba. To je bio jedini način da predstavnicima međunarodne zajednice, koji su prisustvovali komemorativnom skupu u Potočarima 11. jula, pokažemo lica stradalih Srba, nevine dece i civila od kojih oni već 30 godina okreću glavu - objasnio je on.

Foto: facebook.com/printscreen

Srđan Rankić

Ističe Rankić kako ga je posebno posebno uvredilo, to što je protiv njega optužnicu podiglo Tužilaštvo Republike Srpske.

- Da li je moguće da su naše srpske žrtve javna uvreda i za koga? Da li su njihovi nevino dati životi čin mržnje prema nekome? I prema kome? Nemojte da se čudite, draga moja braćo, što nas Međunarodni sudovi i Sud BiH osuđuju za sve i svašta, kada institucije Republike Srpske ovako postupaju - istakao je on.

Smatra da se protiv njega “podigla hajka” te da nije nikakvo čudo što je pokrenut njegov opoziv za što krivi i SDA te Ramiza Salkića.

Rankić je poručio da mu je mandat dao narod i da će, ukoliko to bude trebalo, dati život za taj isti narod, kao i da neće odstupiti od svojih principa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (1)

Loading
Dejan

30.07.2022 18:54

Kakav izdajnik je ovu prijavu napravio????