SRAMNO: KRIVIČNA PRIJAVA ZA NAČELNIKA BRATUNCA zbog postavljenih fotografija 3.267 UBIJENIH SRBA!

Autor:

Svet

29.07.2022

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilaštvo Republike Srpske zbog toga je podnelo krivičnu prijavu protiv Srđana Rankića, načelnika opštine Bratunac zbog fotografija koje su vodile ka Memorijalnom centru Potočari.

SRAMNO: KRIVIČNA PRIJAVA ZA NAČELNIKA BRATUNCA zbog postavljenih fotografija 3.267 UBIJENIH SRBA!

Foto: Printscreen/Youtube/gdinpersonofos

Gradonačelnik Bratunca osumnjičen je za javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje, zbog toga što su ovom mestu duž puta postavljene fotografije više od 3.000 ubijenih Srba.

- Danas je na moju adresu stigla krivična prijava od strane Tužilaštva Republike Srpske kao osumnjičenom za počinjeno krivično delo ‘Javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje’, a u vezi sa postavljanjem fotografija ubijene srpske dece, civila i vojnika tokom rata 1992.-‘95., duž regionalnog puta Bratunac - Potočari - istakao je Srđan Rankić.

Podsetio je da je tokom rata u Srednjem Podrinju i Birču ubijeno 3.267 Srba te da za te zločine do danas niko nije odgovarao, prenosi Blic.

- Želeći da međunarodnoj javnosti skrenemo pažnju na srpske žrtve, i da za zločine nad njima još nema adekvatne kazne, pomogao sam porodicama poginulih i nestalih Srba, da duž puta koji vodi od Bratunca ka Srebrenici postave fotografije nastradalih Srba. To je bio jedini način da predstavnicima međunarodne zajednice, koji su prisustvovali komemorativnom skupu u Potočarima 11. jula, pokažemo lica stradalih Srba, nevine dece i civila od kojih oni već 30 godina okreću glavu - objasnio je on.

Republika

Foto: facebook.com/printscreen

Srđan Rankić

Ističe Rankić kako ga je posebno posebno uvredilo, to što je protiv njega optužnicu podiglo Tužilaštvo Republike Srpske.

- Da li je moguće da su naše srpske žrtve javna uvreda i za koga? Da li su njihovi nevino dati životi čin mržnje prema nekome? I prema kome? Nemojte da se čudite, draga moja braćo, što nas Međunarodni sudovi i Sud BiH osuđuju za sve i svašta, kada institucije Republike Srpske ovako postupaju - istakao je on.

Smatra da se protiv njega “podigla hajka” te da nije nikakvo čudo što je pokrenut njegov opoziv za što krivi i SDA te Ramiza Salkića.

Rankić je poručio da mu je mandat dao narod i da će, ukoliko to bude trebalo, dati život za taj isti narod, kao i da neće odstupiti od svojih principa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dejan

30.07.2022 18:54

Kakav izdajnik je ovu prijavu napravio????