UDARNA PORUKA UPUĆENA IZ PEKINGA, KINA POVLAČI RADIKALAN KORAK: Nećemo mirno posmatrati situaciju!

Autor:

Svet

18.07.2022

07:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kina nije jedna od strana u ukrajinskoj krizi, ali neće samo mirno posmatrati situaciju, rekao je kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji tokom telefonskog razgovora sa svojim mađarskim kolegom Peterom Sijartom.

UDARNA PORUKA UPUĆENA IZ PEKINGA, KINA POVLAČI RADIKALAN KORAK: Nećemo mirno posmatrati situaciju!

Foto: Tanjug/AP

Ji i Sijarto su u nedelju telefonom razgovarali o bilateralnim vezama između zemalja i ukrajinskoj krizi, navodi se u izveštaju kineske novinske agencije Sinhua.

Ruska državna medijska agencija RIA Novosti prenela je Jijeve reči:

- Kina nije jedna od strana u ukrajinskoj krizi, ali nećemo biti ravnodušni posmatrači. Nećemo dolivati ulje na vatru, uvek smo bili uporni i dosledni u podsticanju mira i pregovora - naveo je on.

Diplomata je naglasio da sve strane treba da izvuku pouke iz ukrajinske krize.

On je takođe dodao da sve strane treba da razgovaraju o stvaranju uravnotežene, efikasne i održive evropske bezbednosne arhitekture za postizanje trajnog mira.

Šojgu: Prioritet uništenje ukrajinskog oruzja dugog dometa

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izvršio je inspekciju ruske grupe Istok uključene u specijalnu operaciju u Ukrajini i naredio da prioritet bude uništavanje ukrajinskog raketnog i artiljerijskog naoružanja dugog dometa, kojima se granatira prostor Donbasa, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije.

Šojgu je naredio komandantu grupe da prioritet bude uništavanje visokopreciznim oružjem ukrajinskih raketa i artiljerije dugog dometa, iz kojih se granatiraju stambena naselja u Donbasu i namerno pale polja sa žitom, kao i skladišta žita, prenosi RIA Novosti.

Šojgu je 16. jula izvršio inspekciju grupa Jug i Centar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading